4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çelebi Mehmet Han anıldı

Osmanlı devletinin ikinci kurucusu olarak bilinen Çelebi Mehmet Han, ölümünün 588. yıldönümünde, düzenlenen törenle anıldı.

Çelebi Mehmet Han'ın metfun bulunduğu Yeşil Türbe önünde Yıldırım Belediyesi ve Bursa İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) iş birliğiyle bir anma töreni düzenlendi. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Hanlar, türbeler ve diğer anıtlar şehrimizin değerleri. Biz belediyeler olarak bu değerlere sahip çıkmaya, yaşatmaya ve yeni nesillere aktarmaya özen gösteriyoruz. Uludağımızı, şeftalimizi, suyumuzu, çınarımızı yaşatmaya özen gösterirken; sosyal, kültürel ve sportif projelerimizin yanı sıra, bir yandan da tarihi yaşatabilmek adına, bu mirasa hiç bir dönemde almadığı kadar değer veriyoruz.

Bursamızda ve Yıldırımımızda tüm tarihi eserlerimizi bir bir ayağa kaldırıyoruz. Bu eserleri yapan, emek veren padişahları ve evliyaları da anmadan geçemiyoruz. Geçen Emir Sultan Hazretlerini andık, bu ay Çelebi Mehmet Han'ı anıyoruz, önümüzdeki ay da Yıldırım Beyazıd Han'ı anacağız. Bu kişileri anıyoruz ki, onları yaşattıkça gelecekle köprüler kuralım. 29 Mayıs, ayrıca İstanbulumuzun da fetih
yıldönümü. Bir çağı kapatıp, bir çağı açan Fatih Sultan Mehmet, İslam tarihine ve dünya tarihine büyük katkı sağlamıştır" diye konuştu.

Bursa BİHMED Başkanı İbrahim Güney ise, "Kurum olarak Çelebi Mehmet'e en yakın olan biziz. Komşuluk hukuku olarak Çelebi Mehmet Hanı anmak, hatırlamak ve hatırlatmak bizim vazifemizdir" dedi. Vali Yardımcısı Adnan Kayık'ın da katıldığı törende mehter takımı bir konser verdi, halka çeşitli ikramlar yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 11:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?