4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çelik, hacdan döndü

BAKAN ÇELİK HACDAN DÖNDÜ

Devlet Bakanı Faruk Çelik, eşi ve kızıyla gittiği hacdan döndü. Bakan Çelik, kutsal topraklarda domuz gribinin bahsedildiği boyutta olmadığını belirterek, virüsten etkilenen hacı adayı görmediğini söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Kurban Bayramı öncesi eşi ve kızıyla birlikte gittiği hacdan döndü. Sabah saatlerinde Bursa'ya gelen Bakan Çelik'i; Mudanya Güzelyalı Feribot İskelesi'nde AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve il yöneticileri karşıladı. Evinin önünde kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan Bakan Çelik, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ziyaret ve yaptığı incelemeler hakkında bilgi veren Bakan Çelik, "Sorumlu olduğumuz alanlarda yurt içi ve yurt dışındaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem hac farizasını yerine getirmek hem de 110 bin vatandaşımızın bu görevi yerine getirirken karşılaştıkları sıkıntıları yerinde görmek adına güzel bir ziyaret oldu. Gelecek dönem için de vatandaşlarımızın hac görevlerini yerine getirmeleri konusunda faydalı bir ziyaret oldu" dedi.

 

"DOMUZ GRİBİNDEN ETKİLENEN HACI ADAYI GÖRMEDİM"

Suudi Arabistan'daki domuz gribi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bakan Çelik, "Bu hastalıkla alakalı olarak Diyanet İşleri'mizin kurduğu hastaneleri de ziyaret ettim. Bahsedildiği boyutta bir rahatsızlık söz konusu değil. Bizim gördüğümüz kadarıyla ciddi bir durum yok. Ama muhakkak 2.5 milyon insanın toplandığı bir ortamda hastalık olacaktır. Ama bizim hastanelerimizde kötü durumda olan ve müşahede altında tutulan kimse görmedim. Rahatlıkla söyleyebilirim ki abartılacak bir durum yok" diye

konuştu.

Bakan Çelik, kendisinin ve ailesinin domuz gribi aşısı olmadan kutsal topraklara gidip geldiklerini söyledi.

BAKAN ÇELİK HACDAN DÖNDÜ
BAKAN ÇELİK HACDAN DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 11:06:04
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 23:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?