4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çelik Basın Kültür Sarayı'nı gezdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Gazeteciler Vakfı'nın yeni yönetimini ziyaret ederek başarılar diledi.

Bakan Çelik, Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında İHA Muhabiri İsmail Güneş'in hayatını kaybetmesinden dolayı basın camiasına başsağlığı dileğinde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Gazeteciler Vakfı’nın yeni yönetimlerini Basın Kültür Sarayı’nda ziyaret etti.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Bursa Gazeteciler Vakfı Başkanı Ahmet Emin Yılmaz ile BGC ve Vakıf Yönetim Kurulu üyelerince karşılanan Bakan Çelik, ilk olarak Basın Kültür Sarayı’nı gezdi. Magazin Outlet Alışveriş Merkezi’nde esnafla tanışan ve son dönemde daralan ticarete ilişkin sohbet eden Bakan Çelik, daha sonra BGC yönetim merkezine geçti.

Bakan Çelik’e ziyareti nedeniyle teşekkür eden BGC Başkanı Kolaylı, Bursa basınına, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne ve Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfı’na ilişkin bilgi verdi. BGC’nin 62, vakfın ise 21 yıl önce kurulduğunu kaydeden Kolaylı şunları söyledi:

“Bursa Gazeteciler Cemiyetimiz ve vakfımız, toplum yararına çalışan meslek örgütleridir. Meslektaşlarımıza evlilik, doğum, vefat, işsizlik ve üniversite bursu gibi sosyal yardımlar yapıyoruz. Ayrıca toplum yararına organizasyonlar gerçekleştiriyor, Bursa Defteri gibi yayınlarla kentimizin kültür yaşamına katkıda bulunuyoruz.

Şu an içinde bulunduğumuz Basın Kültür Sarayı’nın arsasını 1997 yılında aldık ve 3 yıl önce hizmete açtık. Basın Kültür Sarayı bünyesinde Magazin Outlet Alışveriş Merkezi, 300 kişilik Uğur Mumcu Etkinlik Salonu, Bursa’nın en modern nikâh salonu olan Nilüfer Nikâh Salonu, Türkiye’nin en büyük ilçe kütüphanesi olan Akkılıç Kütüphanesi, yine Türkiye’de bir benzeri olmayan Basın Tarihi Müzesi yer alıyor. Bursa’ya benzersiz bir Basın Kültür Sarayı kazandırmanın yanında, burada yaklaşık 500 kişiye de istihdam imkanı sağladık.”

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Vakfı’nın etkinliklerini memnuniyetle izlediğini ifade eden Bakan Faruk Çelik de, “Yeni göreve gelen yönetimlerinizi kutluyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Özellikle çalışma bakanı olarak, 500 kişiye istihdam sağlayan bir yatırım gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bakanlığıma ileteceğiniz eleştiri ve önerilerinizi dikkate alarak, sizlere katkı sağlamaya her zaman hazırım. Bu vesile ile, Kahramanmaraş’ta yaşanan üzücü kazada yaşamını yitiren İHA muhabiri meslektaşınıza ve diğer 5 kişiye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve basın camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 16:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?