3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çelik Baykal ve Bahçeliye yüklendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bahçeli'ye de, Baykal'a da deseniz ki, 'gelin başbakanlığı veriyoruz', inanın kaçarlar. Siz keyfinizden, sabah yürüyüşünüzden, akşam sefasından ayrılamıyorsanız, zaman ayıramıyorsanız milletin meselelerine, millet de sizi hep muhalefette bırakacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, partisinin Mudanya İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği gecede gençlerle bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu gecede Bakan Çelik, sevgi gösterileriyle karşılandı. AK Parti'nin gençlere verdiği öneme değinen Bakan Çelik, "Siyasette nerede gençler, hangi kademede yer alıyorlar, söyleyin bakalım dediğiniz zaman meclisteki yaş ortalaması 65'e gelmiş olan siyasi partiler karşımıza çıkıyorlar.

Bakınız Allah aşkına; ben doğduğumda ilkokula giderken sayın Baykal vardı siyasette. Orta okulda vardı, liseyi, üniversiteyim bitirdim vardı. Milletvekili oldum yine Baykal, bakan oldum yine Baykal. Sizin içinizde genel başkanlık yapacak kimse yok mu? Bu nasıl parti. 1999 seçimini kaybedip barajın altında kalıyorsun. 2002'de kaybettin, 2004, 2007'de kaybettin, 29 Mart'ta da kaybedeceksin. Bahçeli'ye de, Baykal'a da deseniz ki, 'gelin başbakanlığı veriyoruz', inanın ki kaçarlar. Türkiye'de başbakan olmak için mücadele etmeyenler ama o koltukları işgal edenlere karşı bakınız; sizin gönül verdiğiniz lider bir yılda partiyi kurdu, ertesi sene genel başkan ve başbakan oldu. Siyaset iddia işi, sevda işi. Uyumayacaksın, çalışacaksın, üreteceksin, milletin meselesini çözeceksin. Ama siz keyfinizden sabah yürüyüşünüzden, akşam sefasından ayrılamıyorsanız, zaman ayıramıyorsanız milletin meselelerine, millette sizi hep muhalefet de bırakacak. Neden AK Parti'ye oy? Caka satmak, başbakanlık, bakanlık yapmak için mi? Değil" diye konuştu.

Türkiye'de siyasi istikrarın devamının çok önemli olduğunu belirten Bakan Çelik, "Siyasi istikrarı bozmak isteyen dış güçler var. İçerideki işbirlikçiler var. Siyasi istikrar bozulduğu zaman Türkiye Davos'ta olduğu gibi başını kaldıramaz. Siyasi istikrar bozulduğu zaman IMF'ye, Türkiye'nin menfaati yoksa 'çek git' denemez. Ben 1999'da milletvekiliydim. Üçlü koalisyon hükümeti vardı. Kemal Derviş geldi, dedi ki '15 günde 15 yasa çıkartırsanız, IMF para verecek.' Meclis oturdu 15 günde 15 yasa çıkardı. Talimatlar geldi ve uyuldu. Türkiye 30 milyar dolar borçlandı. Tayyip Erdoğan da, biz de onların tahribatını ödemek için 6 yıldır uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 10:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?