4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çelik kasa hırsızları yakalandı

Bursa'da bir pide salonunun çelik kasasını çalıp kaçan 5 zanlı, kullandıkları aracın renginden yola çıkan polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 4 gün önce merkez Osmangazi ilçesi Atatürk Caddesi'ndeki bir pide salonuna giren kimliği meçhul kişiler, çelik kasayla birlikte kayıplara karıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, araçların girmemesi için konulan park demirlerinden birine bir otomobil tarafından çarpıldığını belirledi.

Parkı engelleme demirindeki kırmızı araç boyasından yola çıkan polis, kentte bu renkteki tüm araçları mercek altına aldı.Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin hummalı çalışmasının ardından, hırsızlıkta kullanılan otomobil İvazpaşa Mahallesi'nde bulundu. Araç sahibi, oğlunun otomobili gezmek için istediğini ve iki gün eve gelmediğini söyleyince operasyon derinleştirildi.

İlk olarak araç sahibinin oğlu Ü.K.'yi gözaltına alan ekipler, daha sonra diğer arkadaşlarını da yakalamak için Altıparmak Mahallesi'ndeki bir eve baskın düzenledi. Çaldıkları çelik kasayı İvazpaşa Mahallesi'ndeki ormanlık alanda balyozla parçalayıp içindeki 6 bin TL'yi alan şüphelilerin, bu olaydan sonra kendilerine söz konusu yerdeki evi tuttukları belirlendi.

Zanlıların merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki bir restorandan çaldıkları belirlenen 1'er adet LCD televizyon, dizüstü bilgisayar ve DVD de sattıkları kişiden alınarak sahibine teslim edildi.

Şüpheliler Ü.K. (20), E.K. (20), Y.İ. (29) C.D. (25) ve F.Ş. (24), "hırsızlık" suçundan adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 16:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?