4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çelik kasada silah sevkiyatı

Bursa, İstanbul ve Trabzon'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, polise yakalanmamak için şifreli çelik kasa içinde silah sevk ettiği öne sürülen çete çökertildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin istihbarat çalışmaları sonucunda Trabzon'da imal edilen el yapımı silahların Bursa ve İstanbul'da satıldığı belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, 3 ilde eş zamanlı şok operasyonlar gerçekleştirdi. Çoğu Karadenizli olan şüphelilerin, polise yakalanmamak için tabancaları şifreli bir çelik kasanın içinde otobüslere vererek sevkıyatı yaptıkları belirlendi.

Olayla ilgili biri suikast silahı, toplam 7 tabanca ve 198 adet mermi ele geçirildi. Silahları Trabzon'da imal ettiği iddia edilen M.B. (80), Bursa'da sattığı ifade edilen M.Ö. (52) çetenin İstanbul sorumluları oldukları belirtilen A.M.H. (43), kardeşi AMH (31) ile ruhsatsız bir tabancayı satın aldığı belirlenen S.M.H. (50) gözaltına alındı. Üzerinde suikast silahı çıkan A.M.H., tabancanın dedesinden miras olduğunu ifade etti.

Silahları bin 500 TL'ye sattığı ifade edilen 5 şüpheli, "Suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında ruhsatsız silah ticareti yapmak ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 12:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?