6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Çelik'in kızı üniversiteden mezun oldu

BAKAN ÇELİK ÜNİVERSİTELİ KIZININ MEZUNİYET SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Bursa'da Devlet Bakanı Faruk Çelik, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Fakültesi'ni bitiren kızı Merve Çelik'in mezuniyet sevincine ortak oldu. Gençlerin Mustafa Kemal Atatürk'ün hedefleri doğrultusunda yürümeleri gerektiğini belirten Bakan Çelik, "Sizden çok iyi bakan, başbakan ve cumhurbaşkanı olur. Bunları daha önce simit satan ve amelelik yapan birisi olarak söylüyorum. Asla umutsuzluğa kapılmayın" dedi.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi'ndeki 7 ayrı bölümden mezun olan 470 öğrenci, diploma almanın sevincini yaşadı. Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı mezuniyet törenine, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Bakan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923 yılından bugüne kadar her alanda önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. Türkiye'de 2010 yılında 146 üniversitenin eğitim verdiğini dile getiren Bakan Çelik, "Yıl 1923, bir üniversite vardı bu ülkede. Yıl 2010, 146 üniversite var. 3 milyona yakın öğrenci eğitim görüyor. 90 bin öğretim elemanı da eğitim veriyor. Emeği geçenleri kutluyorum. Uludağ Üniversitesi 1975 yılında kuruldu. Kısa süre içerisinde Türkiye'nin 5 büyük üniversitesi arasına girdi. Bugüne kadar bu eğitim kurumunu buraya getirenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

 

"ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLMAK SONUÇ DEĞİL BAŞLANGIÇTIR"

Bursa'ya ikinci bir devlet üniversitesinin daha kurulacağını ifade eden Çelik, "Hedef belli. Günümüzde nitelikli insan, bilgiyi üreten ve kullanan insandır. Üniversitelerimizde bu var. Üniversiteden mezun olmak sonuç değildir. Bundan sonraki hayatınızın ilk basamağıdır. Devletimiz ve milletimiz sizden çok şey bekliyor. Yalnız üniversitelerle yetinmeyeceğiz" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerine bol bol öğüt veren Çelik, "Benden ne olur demeyin. Sizden çok şey olur. Sizden çok iyi idareci, bürokrat, milletvekili, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanı olur. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Simit satan ve inşaatta amelelik yapan birisi olarak söylüyorum. Benden bir şey olmaz demeyin. Milletimizin değerleri rehberiniz olsun. Size bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün hedefleri sizin de hedefiniz olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çelik, fakültede derece giren öğrencilere diplomalarını verdi. Çelik, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Fakültesi'ni bitiren kızı Merve Çelik'in de mezuniyet sevincine ortak oldu. Rektör Cengiz'in elinden diplomasını alan Merve Çelik, babası Faruk Çelik'e sarılarak mutluluğunu paylaştı.

Mezun olmasının sevincini doyasıya yaşayan öğrenciler, hep beraber kep atarak üniversite hayatını noktaladılar.

BAKAN ÇELİK ÜNİVERSİTELİ KIZININ MEZUNİYET SEVİNCİNE ORTAK OLDU
BAKAN ÇELİK ÜNİVERSİTELİ KIZININ MEZUNİYET SEVİNCİNE ORTAK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 20:44:05
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 10:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?