4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çelik'in seçim çalışmaları sürüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milletin önündeki engel ve karanlık odaların mutlaka kaldırılması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de problem ve kaşımaya müsait alanları tutarsanız, gizli güçler gelir oraları kaşımaya başlar ve bir bakarsınız alevlenmiş gider. Hukuka rağmen, milletin birliği ve bütünlüğüne kast edeceklere karşı millet olarak dik durmamız gerekiyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Bursa'daki seçim çalışmalarına devam ediyor. Bakan Çelik ilk olarak partisinin Yunusemre Mahallesi'ndeki nokta mitingine katıldı. Siyasi istikrarın ekonomik istikrar açısından önemli olduğuna dikkati çeken Bakan Çelik, "İstikrara oy vermenizi istiyorum. Türkiye'de önemli şeyler oluyor. Darbe günlükleri diye bir şeyler yayınlanıyor. Karanlık bazı noktalar var. Sen memleketin için taş üzerine taş koymak isterken birileri paçandan aşağıya çekiyor, seni alaşağı edeceğim diyor. Yalnız bugün mü? 1950'deki iktidarı ve o günün başbakanını idam ettiler. Demokrasi ise millet iradesi ise milletin dediği olmalı. Milletin önündeki engeller ve karanlık noktalar mutlaka kaldırılmalı. Eğer Türkiye'de çetelerin, faili meçhullerin ve demokrasiye yakışmayan hadiselerin bitmesini istiyorsanız, istikrara ve AK Parti'ye oy veriniz" diye konuştu.

Panayır Mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışını da gerçekleştiren Çelik, daha sonra Doğu Anadolulular Derneği'nin toplantısına katıldı. Burada da bir konuşma yapa Çelik, "Türkiye'de vatandaşlar arasında hiçbir problem yok. Doğulu-batılı-kuzeyli-güneyli kimsenin kimseyle derdi yok. Alevi, Sünni arasında problem yok. Ben 20 yılımı alevi kardeşlerimle beraber geçirdim. Ama Türkiye'de problem ve kaşımaya müsait alanları tutarsanız, gizli güçler gelir oraları kaşımaya başlar ve bir bakarsınız bir alevdir tutuşmuş gidiyor.

Bu konuda vatandaşlarımız uyanık ve yanlışın nereden geleceğini son derece iyi biliyorlar. Biz iktidar olarak yabancıları, Türkiye'de barışı huzuru bozmaya çalışanların kaşımaya çalıştıkları geçmiş dönemde aramıza mesafe koymaya çalıştıkları konularda çatışmaları ortadan kaldırmak için iktidar olarak üzerimize düşenleri yapıyoruz. Türkiye normalleşiyor. 71,5 milyon kardeş. Hepimiz iç içeyiz. Burada milletin huzurunu bozacak. Hukuka rağmen, milletin birliği ve bütünlüğüne kast edeceklere karşı millet olarak dik durmamız gerekiyor" diye kaydetti.

Gecenin sonunda Demokrat Parti eski Yıldırım ilçe Başkanı Gürhan Acar ve yaklaşık 350 kişi AK partiye katılırken, Bakan Çelik parti rozetlerini taktı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 11:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?