4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çelik'ten seçim değerlendirmesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa gibi ekonomik krizden etkilenen şehirde alınan sonucun başarı olduğunu belirterek, oy veren, vermeyen tüm ilçelere eşit hizmet vereceklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yerel seçimlerde açılan sandıklardan çıkan sonuçlar netleşmeye başlayınca AK Parti İl Başkanlığı'na geldi. Burada tebrikleri kabul eden Bakan Çelik, belediye başkanı seçilen adaylarla bir araya geldi. AK Parti İl Başkanlığı'nda gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Bakan Çelik, "Daha başarılı olmak isterdik. Ama neticede Bursa'nın 16 ilçesinden 13'ünü almışız. Bu yarışta birileri de bir şeyler alacak mutlaka. Çok doğal bir netice bu. Bursa gibi ekonomik krizin etkilediği bir şehirde elde edilen bu başarı çok anlamlıdır. Biz Bursa'nın her yerini karış karış gezdim. Nerede, ne yaşandığını gördük. Bursa'da krizden etkilenme olmuş. Buna rağmen halkımız bizi tercih etti. Onlara teşekkür ediyorum" dedi.

CHP'nin elinde olan Nilüfer ilçesinin kazanılması için çok mücadele ettiklerinin açıklayan Çelik, burada diğer partilerin bir bloklaşma içerisine girdiğini belirtti. İlçede inatlaşma olduğunun altını çizen Bakan Çelik, "Nilüfer'de bir bloklaşma oldu. Genel başkanların mitinglerde yaptıkları konuşmalarda bunda etkili oldu. Bir inatlaşma ve bloklaşmalar oldu. Ama biz çok iddialı çıktık. Bir kemikleşme oldu ve inadına dediler. Ama orada bir önceki seçimde iyi oy alan partilerin bu kez oy alamadıklarını gördük. Bu da şunu gösterdi. AK Parti ve diğerleri seçime girdi. Bize oy veren bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Oy vermeyenlere de çok teşekkür ediyoruz. Biz bütün Bursalıların sorunlarını çözmek için iktidara gelmiş bir kadroyuz. Bize oy vermeyen ilçelere hizmet gitmeyecek diye bir durum yok. Problemleri çözmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye genelinde de başarılı olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Türkiye genelinde de AK Parti kaybettiklerinin yanında kazandıklarına da baktığımızda büyük oranda dengeliyor. 2004 yerel seçimlerindeki oy oranımızı aşacağımıza ümit ediyorum. 22 Temmuz seçimleriyle bu mukayese edilmemeli bence. Çünkü o günkü şartlar farklıydı. Şu anki rakamlara bakıldığında AK Parti'yi son derece başarılı buluyorum" diye konuştu.
Konuşmalar sonrası Bakan Çelik ve başkan seçilen adaylar, parti önünde bekleyen coşkulu kalabalık ile biraraya geldi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 11:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?