6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Çelik'ten yalanlama

BAKAN ÇELİK, CEMEVLERİNDE DİN EĞİTİMİ HABERİNİ YALANLADI

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi çocuklarının cemevlerinde din eğitimi alacağı yönündeki haberin takdim şeklinin yanlış olduğunu belirterek, "Ben Anayasa'daki hükmü söyledim, haberde Anayasa'daki hüküm bizim görüşümüz gibi lanse edilmiş. Teknik komisyonlar çalışmasını bitirmeden bizim bir karar almamız söz konusu değil" dedi.

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Mezarlıklar Kompleksi'nin açılış törenine katılan Bakan Faruk Çelik, Alevi öğrencilere cemevlerinde din eğitimi verileceği, Aleviliğin Milli Eğitim müfredatına gireceği yönündeki haberlere açıklık getirdi.

10 aydır Alevi meselesi üzerine çalıştığını anlatan Bakan Çelik, "Özellikle bu konunun hassas olduğunu söylüyorum. Bir medya mensubunun bin 400 yıllık sorunu ele alırken az çok temel bilgilere sahip olarak ele alması gerektiğini, konuyla yakından uzaktan ilgisi olmayanların rastgele kalem oynatmasıyla sürece zarar verileceğini ifade ettim. Anayasa, isteğe bağlı din kültürünü düzenlemiş. Biz Anayasa'daki hükmü söyledik. Bunlar Anayasa'daki hükmü bizim görüşümüz olarak lanse etmişler. Son derece yanlıştır. Alevi meselesi sağlıklı noktaya gelmiştir, sağlıklı neticelenmesi konusunda çabalarımız vardır. Kimse pişmiş aşa su katmasın" ifadelerini kaydetti.

Bakan Çelik, birkaç gün içinde toplanacak teknik komisyonların sorunu çözmeye çalışacağını anlatarak, "Henüz bizim görüşümüz yok. Biz bu konuda görüşümüzü beyan etmedik. Çalıştaydan çıkan süreci neticelendirmeye çalışıyoruz. Konu o boyutuyla ele alınmıyor, biz hüküm vermişiz, bir sonuç olmuş gibi ele alınıyor. O zaman teknik heyetin çalışmasına gerek yok. Din kültürünün nasıl verileceği, müfredatın nasıl olacağı, cemevlerinin statüsünün nasıl olacağı konusunda hukukçu komite çalışıyor. Konuyu bilmeyenlerin, anlamayanların anlamadığı konu hakkındaki takdim şekli yanlış" diye konuştu.

Bu konuyla ilgili bilgi birikimi olanların, konunun hassasiyetini bilenlerin sürece katkı sağlayacağını anlatan Bakan Çelik, "Demokratik ülkedeyiz, tabii herkes görüşünü söyler. Sürece zarar vermemek hepimizin görevi. Böyle bir çalışma için teknik komite bir araya gelmemişken, böyle bir çalışma varmış gibi takdim etmek doğru değil. Bunun nasıl olacağı, müfredatın nasıl olacağı tamamen teknik heyetin yapacağı çalışmadır. O heyet çalışmadığına göre böyle bir şey varmış gibi, hele bir bakanın görüşü gibi takdim etmek doğru olmamış" şeklinde konuştu.

BAKAN ÇELİK, CEMEVLERİNDE DİN EĞİTİMİ HABERİNİ YALANLADI
BAKAN ÇELİK, CEMEVLERİNDE DİN EĞİTİMİ HABERİNİ YALANLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 17:20:02
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 19:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?