5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Cemal Nadir Güler Sergisi İstanbul'da

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve koordinasyonu BURFAŞ tarafından gerçekleştirilen “3. Uluslararası Cemal Nadir Güler Karikatür Yarışması”nda dereceye giren eserler Bursa’dan sonra bu kez de İstanbul’da sanatseverlerle buluştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ortak düzenlediği ve Akbank Aksanat’ın sponsorluğunda gerçekleşen “3. Uluslararası Cemal Nadir Güler Karikatür” yarışması 2. sergi açılışına İstanbul ve Bursa’dan da birçok konuk katıldı. Sergi açılış kurdelesini Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ali Mazak ve BURFAŞ Genel Müdürü Abdurrahman Tığ kesti.

Ukrayna İstanbul Konsolosu Stanislav Proshko, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Hakan Bayer, Karikatürcüler Derneği’nin üyeleri’nin yanı sıra İstanbul siyaset ve sanat çevreleri de sergi kokteylinde hazır bulundu. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, “Bir zamanlar Osmanlı’ya başkentlik yapmış ve kültürel bakımdan birçok ortak paydası bulunan İstanbul ve Bursa arasında bu tarz ortak faaliyetlerle kültür köprülerinin oluşturulması gerekir. Bu serginin bunların başlangıcı olması ve daha da ileri götürülmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteğe hazırız” diye konuştu. BURFAŞ Genel Müdürü Abdurrahman Tığ ise, “Bu sergi ile amacımız uluslararası düzeyde yapılan yarışmamızın hem daha çok tanınması, hem de Cemal Nadir’in ve Türk karikatür dünyamızın zenginliklerini 7’den 70’e herkese göstermektir” dedi.

51 ülkeden 250 karikatür sanatçısının toplam 987 eserle katıldığı yarışmada dereceye giren eserler, 5 Haziran’a kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karikatür ve Mizah Müzesi’nde izlenime açık kalacak. Türkiye’de karikatürün sevilmesinde büyük emeği geçen usta mizahçı Cemal Nadir Güler’i anmak ve karikatür sanatını genç nesillere sevdirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın birinciliğini komşu ülke Bulgaristan’dan Stefan Despodov, ikinciliği Gökhan Hançer, üçüncülüğü ise Ukrayna’dan Bohdan Lapchuk kazanmıştı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:14:06
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?