4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Cenaze hizmetlerinden ücret alınmıyor

‘İnsana hizmet’ felsefesiyle çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılı Ocak ayından bu yana cenaze hizmetlerinden ücret almadığı bildirildi.

Mezarlıklarda bakım ve düzenlemeler yapan Büyükşehir Belediyesi, ‘Mezarlık Bilgi Sistemi’ ile de vatandaşlara internet aracılığıyla kayıp kabirleri bulabilme imkanı sunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin mezarlık düzenleme çalışmaları kapsamında İhsaniye, Baruthane, Alacahırka, Pınarbaşı, Ahmetpaşa ve Bursa Kent mezarlıkları taş duvarlarla örüldü, merdivenler mozaik kaplandı ve ayrıca kayrak taşı ile yer döşemeleri yapılırken; harpuşta, andezit ve beton bordürler yenilendi.

Kapı girişlerinin düzenlendiği mezarlıklara andezit su olukları yapıldı. Yağmur suyu ve içme suyu hatları döşendi. 30 adet taş çeşme ile mezarlık içine aydınlatma direkleri dikildi. Ahmetpaşa, Alacahırka ve Pınarbaşı mezarlıklarına da 100 bin adet çiçek ekildi.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından 2008 yılında cenaze sahiplerinden gasil, kefen, tahta ve mezar kazılması gibi hizmetler için 110 TL ücret alınıyordu. Belediye, meclis tarafından onaylanan gelir tarifesi ile cenaze hizmetlerini ücretsiz vermeye başladı.

Ocak ayından bu yana ücretsiz sürdürülen hizmetler sayesinde anlık ihtiyaçları karşılanan vatandaşların acılarının bir nebze de olsa hafifletilmesi hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 12:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?