4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Cenkçiler kabri başında anıldı

Doğru Yol Partisi (DYP) eski Bursa milletvekillerinden merhum Abdülkadir Cenkçiler, vefatının 12. yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Amansız kanser hastalığına yenik düşen Cenkçiler, 53 yaşında hayata gözlerini yumdu. Cenkçiler'in ölümünün 12. yıl dönümünde, arkadaşları kabri başında bir araya geldiler.

Rumeli Dernekleri Federasyonu'nun organizasyonu ile Emirsultan Kabristanı'ndaki anma merasimine Cenkçilerin eşi Ülkü, oğlu Levent, ağabeyi Recep Cenkciler, yeğenleri ile eski Devlet Bakanı Turhan Tayan, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, RUDEF Başkanı Şuayip Toprak, DYP Eski İl Başkanları Hüseyin Çiftliklioğlu, İdris Sevinç, Işık Uğurtuğ, Abdullah Bilaçlılar ile arkadaşları katıldı. Kabri başında okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla Cenkçiler yad edildi.

Turhan Tayan, neticede bütün herkesin ahirete intikal edeceğini, ancak önemli olan geride hoş bir seda bırakmak olduğunu belirterek, "Abdülkadir Cenkçiler, arkasında hoş seda bırakan, herkesin sevdiği, örnek bir siyasetçiydi. Türk demokrasisine büyük katkılar sağlayan unutulmaz isimlerden birisiydi" dedi.
RUDEF Başkanı Şuayip Toprak da, Cenkçiler'in yaptığı hizmetlerin köylerde bile halen karşılarına çıktığına dikkat çekerek, "Her yere gücü yettiğince hizmet götürme gayretinde olan, birçok işte imzası, emeği olan Cenkciler'i unutamıyoruz. Onu her ortamda hatırlıyoruz, yad ediyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?