3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Cep telefonunda tarife sıkıntısı

Bursa'da aralarında polis, asker ve sağlık görevlilerinin bulunduğu çok sayıda abone, sınırsız olarak aldıkları GSM hatlarının kendilerine sorulmadan sınırlı tariye geçirilmesi ve ardından dakika üzerinden sınırlanan görüşme süresini aştıkları gerekçesiyle kendilerinden talep edilen ek ücrete isyan etti.

Türkiye'nin en çok konuşturan operatörü AVEA, yaklaşık 6 ay önce her yöne sınırsız tarifesiyle on binlerce kişiyi aylık 66 liraya abone yaptı. Ancak bir süre geçince AVEA 10 bin dakika sınırı bulunan bu tarife kullanıcılarına uyarı mesajı çekti. Müşteriler bu duruma tepki gösterince AVEA'nın Müşteri Hizmetleri'nin santrali kilitlendi. GSM şirketi otomatik ses kaydıyla bu mesajın sadece uyarı anlamı taşıdığını bildirdi.

Bu durumun üzerinden çok geçmeden AVEA bazı kullanıcıların tarifelerinde, sözleşmeden doğan hakkı sebebiyle değişiklik yaptı. Sınırsız tarifeden çıkarılan bazı kullanıcılar 1000 dakikayla sınırlı tarifeye geçirilerek, 59 TL ile faturalandırma yapılacağı bilgisini aldılar. Ancak bu sürede AEVA tarife değişikliği yaptığı abonelerine konuşma kotasını geçtiği süre karşılığı ek fatura çıkardı.

Faturayı görünce isyan eden AVEA kullanıcılarından Mesut Güleç, "Fatura kesim tarihim ayın 22'sinde olmasına rağmen hattımın benden habersiz kesildiğini gördüm. Müracat ettiğimde sözleşmeden doğan hakları sebebiyle böyle bir uygulamaya gittiklerini aylık bin dakikayla yeni tarifemin sınırlı olduğunu söylediler. Ancak aradaki süre farkının faturasını bana ödettirmek istiyorlar. Benim gibi bir çok mağdur var. Hakkımızı savcılık yoluyla arayacağız" dedi.
GSM operatörünün müşteri hizmetleri yetkilileri ise, sözleşmeden doğan tarife değişikliği hakları bulunduğunu açıkladılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 12:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?