4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çete üyelerine ilk duruşmada tahliye

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla Dolunay operasyonu kapsamında yakalanan 20 kişiden tutuklu olan 12'si, ilk duruşmada tahliye oldu.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "suç işlemek için örgüt kurma, kurulan bu örgüte üye olma, izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri satma" suçlarından 15'er yıla kadar hapisleri talep edilen ve çetenin lideri olduğu iddia edilen tutuklu sanık T.U., üyeler A.K., K.K., S.Ç., H.Ç., M.K., Ü.K., V.İ., C.B.B., C.K. İ.H.A. ve H.İ. ile tutuksuz sanıklar M.B., H.U. ve N.Ç., bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Diğer tutuksuz sanıklar olan Y.Y., C.Ö., A.A., M.K. ve Z.İ. ise bugünkü duruşmaya katılmadı.

Haklarındaki iddiaları yalanlayan sanıklar, silah ticareti yapmalarının söz konusu bile olmayacağını ifade ederek, "İddialar asılsızdır. Suçsuzuz. 5 aydır tutukluyuz. Daha fazla mağdur edilmememiz için tahliyemize karar verilsin" dedi.

Sanık avukatları, örgüt kurmakla suçlanan müvekkillerinin bunu gerçekleştirecek fiziki yeteneği haiz olmadığını belirterek tahliyelerini istedi. Mahkeme; T.U., A.K., M.K. ve C.B.B.'nin 10 bin TL kefaletle olmak üzere tahliyelerine, diğer 8 kişinin bihakkın tahliyesine karar verdi. Tahliye kararı, duruşma salonunu dolduran sanık yakınları tarafından sevinçle karşılandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 16:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?