4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çeteye rekor hapis talebi

Bursa'da, silahlı suç örgütüyle bağlantılı oldukları iddia edilen ve aralarında 2 emekli albay, icra müdürü, polis ve avukatın da bulunduğu 18 kişi hakkında toplam 760 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İddiaya göre E.K. isimli bar işletmecisi, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru A.D.'nin verdiği çek ile Galericiler Çarşısı'ndan bir otomobil aldı. Bir süre sonra çekin ödenmediğini gören otomobil satıcısı Ç.T., polis memuru hakkında avukatı Sevilay Demirsu aracılığıyla icra takibi başlattı.

Polis memurunun maaşına haciz koyulurken, alacaklı olan Ç.T., eli silahlı olan 3 kişi tarafından bir otomobil içinde icra takibini durdurması yönünde tehdit edildikten sonra, ibraname hazırlanması için avukat M.E.K.'nin bürosuna götürüldü. Müşteki Ç.T.'ye burada borcundan vazgeçtiğine dair ibraname imzalatıldı. Daha sonra belgenin götürüldüğü İcra Müdürlüğü'nün de takibi durdurduğu öne sürüldü.

Müvekkilinin elinden silah tehdidiyle belge alındığını ileri süren avukatı Sevilay Demirsu'nun durumu polise bildirmesi üzerine operasyon başlatıldı. Alacaklı tarafından doldurulması gereken ibranamede kendi el yazısı bulunduğu iddia edilen avukat M.E.K. ile ibranameyi dosyaya koyduğu ileri sürülen katibi ve icra müdürü ile birlikte polis memuru A.D. gözaltına alındı.

Operasyonu derinleştiren organize polisi, alacaklı olan Ç.T. ve avukatı Sevilay Demirsu'nun da tehdit edilmesiyle alakalı olarak çetenin liderleri olduğu iddia edilen S.K., E.Y. ve çete üyelerine yönelik şok bir operasyon gerçekleştirildi. Eski Bursa Alay Komutan Yardımcısı Emekli Albay M.H. (54) ve İ.B. (48) de çeteyle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen toplam 18 kişiden 10'u tutuklandı.

Savcılığın 7 aydır sürdürdüğü soruşturma sonrasında, çetenin zulmüne maruz kalan 15 müştekiye ulaşıldı. Şüpheliler hakkında hazırlanan 70 sayfalık fezleke ile CMK'nın 250. maddesi uyarınca özel görevli İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Olayla alakalı olarak, Bursa Barosu avukatlarından M.E.K. (54) ve İcra Müdürü M.K. (47) hakkında, "nitelikli yağma ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 20'şer yıla, avukatın yanında çalışan katibi R.A. (24) hakkında ise sadece "yağma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Çete üyelerine bildirdikleri 4 ayrı işletmeyi zorla ele geçirmek istedikleri öne sürülen eski Bursa Alay Komutan Yardımcısı Emekli Albay M.H. ve İ.B. hakkında ise 4 ayrı "nitelikli yağmaya teşebbüs" suçundan toplam 120 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.
Hassas Koruma Şubesi'nde görev yapan tutuklu polis memuru A.D.'nin (37) ise, "silahlı suç örgütüne üye olmak, nitelikli yağma ve hürriyeti tahdit" suçlarından toplam 25 yıla kadar hapsi isteniyor.

Öte yandan 7 aydır cezaevinde bulunan S.K. liderliğindeki tutuklu şüpheliler E.K. (30), F.Y. (43), E.Ü. (32), Ö.Ö. (32), F.K. (33), K.K. (40), S.K. (44), İ.K. (41) ve A.D. (37) ile 4'ü tutuksuz toplam 14 kişi hakkında da, "suç işlemek için silahlı örgüt kurmak, üye olmak, nitelikli yağma, nitelikli yağmaya teşebbüs, nitelikli tehdit nitelikli dolandırıcılık, kişiyi hürriyetten yoksun bırakmak, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından 40'ar yıla kadar hapis cezası talep edildi.
18 şüpheli, önümüzdeki günlerde toplam 760 yıla kadar hapis talebiyle hakim karşısına çıkacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 11:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?