6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Çeteyi mesajlar yaktı

FIKRA GİBİ ÇETE, YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULDU

Bursa'da gazeteye devren kiralık ilanı veren esnafı dolandırıp tehdit ettikleri, yaklaşık 10 milyon liralık sahte fatura basarak devleti zarara uğrattıkları iddia edilen ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şebekeye yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin teknik takibe yakalanmamak için telefonla görüşmeyip okunmadığını düşünerek mesajlaştıkları, bunun da güvenlik güçlerinin işini kolaylaştırdığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye Bursa İl Jandarma Komutanlığı, 7 aylık planlı takibin ardından "Keskin" adlı operasyona start verdi. Zanlıların; büfe, market, lokanta ve toptancı gibi iş yerlerini devren satmak için gazeteye ilan veren esnafı bulup güven sağladıktan sonra, deneme süresi boyunca eski iş yeri sahibi adına malzeme alıp paralarını ödemeyerek demirbaşlarla birlikte ortadan kayboldukları belirlendi.

Mağdur oldukları için kendilerine başvuran esnafı muştalarla tehdit etmekle suçlanan şebeke üyelerinin ev ve iş yerlerine şafak vakti şok baskınlar düzenlendi. Merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerindeki 20 ayrı ev ve iş yerini arayan jandarma, toplam 11 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden E.G.'nin yakalanacağını anlayınca evde bulunan sahta faturaları, jandarmanın etrafını sardığı bahçeye atması dikkat çekti.

Operasyon ele geçirilen yaklaşık 10 milyon liralık fatura da inceleme için Vergi Dairesi'ne gönderildi. Şüphelilerin evlerindeki çok sayıda bilgisayar, bellek ve boş fatura koçanları ele geçiren jandarma, ayrıca bir adet kelepçe ve copa da el koydu

Eski muhasebeci Mehmet D. liderliğindeki şebekenin üyelerinden olan Z.B.'nin posta dağıtıcısı olması herkesi şoke etti. Temel fıkrası gibi şüphelilerin, telefon dinlemelerine yakalanmamak için okunmadığını düşünerek mesajlaştıkları belirlendi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan M.D., E.G., G.D., Z.D., M.D., S.K., O.Ö., A.K., K.A., L.E., L.A. "nitelikli dolandırıcılık, silahlı tehdit, sahte ve muhteviyatı itibarıyla yanıltıcı belge kullanmak ve vergi kaçakçılığı yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 11:48:02
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 19:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?