2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Çevre ve Çocuk Şenliği

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından Dünya Çevre Günü münasebetiyle düzenlenen “Çevre ve Çocuk Şenliği”nde 5 ilköğretim okulundan onlarca öğrenci aileleriyle birlikte hem eğlendi, hem de çevre konusunda bilinçlendi.

Yıldırım Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeni Yüksektepe Kültür Derneği’nin desteğiyle Soğanlı Botanik Park’ta gerçekleştirilen şenlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cengiz Akyol, bu şenlik ile çocuklara çevre bilincinin aşılanmasının hedef alındığını söyledi. Bugüne kadar basite indirgenen çevre sorununun sanayinin gelişmesiyle birlikte artan nüfus karşısında küçümsenemez hale geldiğini hatırlatan Akyol, Büyükşehir Belediyesi olarak çevre problemlerinin giderilmesi ve çevre bilincinin oluşturulması konusunda Türkiye’de ilk denebilecek birçok çalışmanın altına imza attıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, şenlikte geçtiğimiz günlerde düzenlenen Çevre İçin Katılımcı Eğitim Projesi ve Kompozisyon Yarışmaları’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Resim yarışmasında birinci olan Ayşenur Ören (Vakıf İlköğretim Okulu öğrencisi), ikinci Hilal Çavuş (Vakıf İlköğretim Okulu öğrencisi) ve üçüncü Duygu Acar (Vakıf İlköğretim Okulu öğrencisi) ile kompozisyon yarışmasında birinci olan Betül Sağlam (İsabey İlköğretim Okulu öğrencisi), ikinci Vakıf İlköğretim öğrencisi) ve üçüncü Şüheyda Duman’a (Vakıf İlköğretim Okulu öğrencisi) ödülleri törenle verildi. Yarışmada; birincilere fotoğraf makinesi ile kırtasiye seti, ikinci ve üçüncülere de kırtasiye setleri hediye edildi.

Ödül töreninin ardında Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ece Çeliktaş tarafından Ulusal Çevre Andı okunurken, şenlikte Yeni Yüksektepe Kültür Derneği tarafından düzenlenen “Çevre” konulu tiyatro oyunu sahnelendi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 16:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?