4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çevre yolu 1 Mart'ta açılıyor

İnegöl Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan "Ahmet Türkel Çevre ve İmar Yolu" 1 Martta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından hizmete açılacak.

Ahmet Türkel Çevre ve İmar Yolu'nun girişinde bir basın toplantısı düzenleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Oldukça hareketli bir seçim sürecinden geçiyoruz. Siyasi partilerimizin seçim çalışmaları her geçen gün artıyor. İnegöl’de de seçim çalışmalarının en önemli konuları, belediyemizin 5 yıl boyunca yaptığı hizmetler ve çalışmalar. Diğer adaylar seçim çalışmalarının bir parçası olarak hizmetlerimizle ilgili eleştiri ve muhalefette bulunuyorlar. Biz bu eleştirileri olgunlukla karşılayarak tartışma ve kavgadan uzak durmayı tercih ediyoruz. Çünkü biz kendimizden, yaptığımız hizmetlerden ve hedeflediğimiz projelerden eminiz. Biz tüm çalışma ve hizmetlerimizi, halkımızın duasını ve Hakkın rızasını kazanmak için yaptık. Belediyecilikteki tecrübelerimiz ile gelecek dönemde bu hizmetlerimizi daha da geliştirmeyi ve çoğaltmayı hedefliyoruz. Beş yıllık hizmet dönemimizde ortaya koyduğumuz en büyük projelerden biri de Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu'dur" dedi.

Başkan Aktaş, "Biz yaptığımız ve yapacağımız projelerimizi 3 başlık altında topluyoruz: Bir, mevcut İnegöl’ün projeleri, iki yeni İnegöl’ün projeleri, üç Alanyurt’un projeleri. Bütün projelerimiz toplamda büyük İnegöl’ün projeleridir. Mevcut İnegöl dolmuş durumda. Artık mevcut İnegöl’e eski İnegöl diyeceğiz. Mevcut İnegöl’e akışı durdurup, kent içindeki doluluğu azaltmaya devam edeceğiz. Biz kamyoncular garajı, lastikçiler sitesi, tüpçüler sitesi, hurdacılar sitesi, hal ve tahıl binalarını şehir dışına alırken de Mevcut dolmuş, sıkışmış İnegöl’ün rahatlamasını hedeflemiştik. Şimdi biz yeni çevre imar yolu ile mevcut İnegöl’e bir sınır çiziyoruz. Buradaki İmar ve yapılaşmayı yeni çevre yolumuz ile sınırlıyoruz. Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu’nu yapmamızın en büyük amacı güneyden kentimize doğal bir imar sınırı oluşturmaktır. Bu yolumuz Bedre deresine ulaşarak, derenin iki yakasından ilerleyerek Ankara yoluna kadar ilerliyor. Çevre yolumuzdan öteye imar izni vermiyoruz. Çevre yolunun iki yakasında uzandığı Bedre deresini de ıslah ettik.. 2 km uzunluğundaki bu ıslah çalışması Çevre İmar yolunun Bedre deresi ile buluştuğu noktadan başlıyor ve Ankara yolundan sonra Mesudiye Mahallesi boyunca uzanıyor. Burasını Bedre deresi, çevre yolu bütününde kentimizin modern bir bölümü haline getirdik. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda Kentimize, doğu, güney ve batı yönünden, 6750 metre uzunluğunda, tabiri caizse modern bir taç giydirmiş olduk. Çevre İmar Yolumu'zun 2. etabını da ikinci hizmet dönemimizde başlatıp tamamlayacağız. Ahmet Türkel ismini Çevre İmar Yolu için özellikle tercih ettik. Çünkü yıllarca bakanlık yapmış olan bu İnegöllü değerli devlet adamımız, İnegöl’ün gelişimine katkısı olan Bursa-Ankara yolunun İnegöl’den geçmesine öncülük etmiştir. Kentimiz için çok önemli hizmetlerin de mimarı olan Sayın Ahmet Türkel’in ismini, yeni çevre imar yolumuzda da yaşatmak istedik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 15:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?