4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çevreci okullara Vali'den ödül

Bursa'da Dünya Çevre Günü kutlamaları Vali Şahabettin Harput'u ziyaretle başladı. Ziyarette atık pil toplama kampanyasınrda başarılı olan ve en çevreci okullara ödülleri verildi.

Sabah saatlerinde İl Çevre Müdürlüğü yetkilileri tarafından çelenk sunumu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan faaliyetler Vali Şahabettin Harput'u ziyaret ile devam etti. En çevreci ilköğretim okulu ve atık pillerin toplanması kampanyasında başarılı olan okullara ödülleri de verildi. En çevreci ilköğretim okulu seçilen Karacabey Subaşı İlköğretim Okulu, atık pillerin toplanması kampanyasında ise en başarılı okul olan Muradiye İlköğretim Okulu'na ödüllerini Vali Harput takdim etti. Yarışmalarda birinci olan okullara diz üstü bilgisayar, ikinci olanlara fotoğraf makinesi üçüncü okullara ise spor seti verildi.

Törende bir konuşma yapan Vali Harput, çevre bilincinin önemine değindi. Vali Harput, "Çevre her şeyi ile bizi yaşatan ortamdır. Çevrenin ortak yaşam alanı olduğunu bilirsek ve gereken duyarlılığı gösterirsek, kendi geleceğimize karşı faydalı iş yapmış oluruz. Çevreye yapılan her tahribat kendi geleceğimiz için yapılan yanlıştır. Çevreyi korumak sadece ferdi olmasın. Siz çevreye koruduğunuz gibi zarar verenleri de, duyarsız davrananları da uyararak onların bu yanlışlarına engel olunması gerekir. Valilik olarak çevre konusunda yeşil Bursamızı korumak için gereken adımları atacağız. Gereken duyarlılığı gösteremiyoruz. Karar alarak ilçe kaymakamlıklarına gereken talimatı verdim. Herkes kendi ilçesinin ve köyünün çevresini giriş çıkışlarını güzelleştirecek. Göllerimizin atıklardan korunması için gereken önlemleri de bildirdim" dedi.

Çevre ana da ziyaret sırasında öğrencilere seslenerek, aşkla 7 yaşından beri çevreye gönül verdiğini ve faydalı işlere imza attığını söyledi.
İl Çevre Müdürü Müfit Aydın ise, "Çevre bilincini ne kadar çok insana aşılayabilirsek o kadar yararlı işlere imza atarız. Çevre sadece bazı insanların korumasıyla temizlik olmuyor. Herkes elini taşın altına koymalı. Biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ekipler olarak Bursa'da 2008 yılında 300'ün üzerinde firmaya çevreyi kirlettikleri için 3 milyon TL para cezası kestik. Valiliğimizde bu konuda önemli kararlar aldı. Yaz aylarında özellikle çiftçilerimiz Ulubat, İznik gölleri yanı sıra birçok gölde ilaçlama tankerlerini yıkıyor ve zehir akıtıyor. Bunu engellemek için çok ciddi müeyyideler gelecek" diye kaydetti.

Aydın, MustafaKemalpaşa ilçesine yapılmak istenen tehlikeli atık bertaraf etme tesisi yapımıyla alakalı olarak ise, "Biz müdürlük olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bizim görevimiz konu hakkında halka bilgi vermek. O tesis yararlıdır yada zararlıdır yorum yapma hakkımız yok. Ama halk bizi dinlemiyor ve tepki gösteriyor" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 15:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?