3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çevreci olarak yetişiyorlar

Bursa İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 'çevre eğitimi projesi' çerçevesinde bugüne kadar 27 bin 500 öğrenci çevre bilinci konusunda bilgilendirildi.

Bursa İl Özel İdaresi Çevre Sağlık Daire Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen "çevre eğitimi projesi" çerçevesinde ilköğretim okulu öğrencileri bilgilendirildi. "Temiz ve yaşanabilir çevre" hedefiyle yola çıkan projede öğrencilerin yaşadıkları şehir ile ilgili çevresel sorumluluğu paylaşmaya hazır olması planlanıyor.

İlköğretim okullarındaki öğrencilere çevrenin önemini, orman, bitki ve hayvan varlıklarının korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi, geri kazanılabilir atıkların değerlendirilerek kaynağında ayrı toplanması ve olumlu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması konularında eğitimler verildi. Çevre ve Sağlık Daire Başkanı Yaşar Dursun Ay, il merkezi ve ilçelerde bugüne kadar 30 İlköğretim okulunda 27 bin 500 öğrenciye proje çerçevesinde eğitimler verildiğini belirterek, yıl sonuna kadar 40 bin öğrenciye ulaşmayı planladıklarını ifade etti.

Eğitim çalışmalarının devam ettiğini bildiren Ay, "Çevre bilincini artırmak, kamu oyu oluşturmak, çevre dostu fikirler üretmek, Bursamız'ı daha yaşanabilir hale getirmek için yürütülen bu projenin pratik sonuçlarını yakın gelecekte göreceğimiz kanısındayız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 12:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?