4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çevreyi kirletene af yok!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, arıtma tesisini çalıştırmayan, asitli ve kimyasal madde içeren zehirli suları derelere akıtan işletmelere göz açtırmayacaklarını belirterek, şehrin havasını, suyunu ve çevresini kirleten, halkın sağlığını hiçe sayanlara yasal yaptırım uygulayacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da doğal güzelliklerinin geçmişten miras kaldığını, ancak kontrolsüzlükten dolayı bu mirasın yeteri kadar korunamadığını belirtti. Bursa’nın suyunun, derelerin ve akarsuların temiz tutulmasına herkesin dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Altepe, 2006 yılında çıkarılan deşarj yönetmeliğinin uygulamaya geçirilemediğinin altını çizdi. Bu dönem çevrenin daha iyi korunacağı bir dönem olacağını ifade eden Başkan Altepe, “Kontrolsüz olarak deşarj yapan tüm işletmelerin kapatılmasına yönelik faaliyetlere başlıyoruz” dedi.

Arıtma tesisini çalıştırmayan, direk derelere deşarj veren, asitli ve kimyasal maddeler içeren zehirli sularını derelere akıtan tüm işletmelerin yasal yaptırımlara tabii tutulacağını anlatan Altepe, Bursa Valiliği’nin de çalışmalarını desteklediğini ifade etti. Başkan Altepe, “Bursa, bugüne kadar yeterince kirletildi. Bundan sonra sıkı denetimlerle, çevreyi, dereleri, sularımızı kirletenleri engelleyeceğiz. Bu çok kutsal bir görev. Bursa’yı katletmeye kimsenin hakkı yok. Valilik ve ilçe belediyelerimizle birlikte denetimlerimizi sıkı tutacağız” şeklinde konuştu.
Altepe, çalışmalarla ilgili olarak vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğini beklediklerini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 12:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?