6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Çeyiz sandığını Bursa için açacak

ÇEYİZ SANDIĞINI BURSA İÇİN AÇACAK

Her sabah saat 10'da TRT 1'de yayınlanan "Çeyiz Şov"da Bursa'yı temsil eden Sevgi Filiz, hemşehrilerinden destek bekliyor.

Türk kültüründe önemli bir yeri olan çeyiz geleneğini ekranlara taşıyan ve TRT 1'de yayınlanan programda Bursa'yı temsil eden Sevgi Filiz, Bursa halkından destek bekliyor.

Çeyiz Show'da Bursa'nın yemeklerini yapacak, şehre özgü şarkıları seslendirecek ve Bursa kültürüne ait çeyizleri düzecek olan genç yarışmacı, iddialı olduğunu söyledi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde doğan Filiz, yarışmada Bursa'yı temsil etmekten büyük gurur duyduğunu söyledi. Türk kültürünün bu eski geleneğini yeni nesillere değişen tüketim alışkanlıklarıyla, tadında ve modern haliyle sunacağını ifade eden Filiz, "Daha önce Bursa'dan yarışanlar vardı ancak kazanamadılar. Ben bu konuda iddialıyım. İnanıyorum ki Bursalı hemşerilerim beni yalnız bırakmayacaktır. Bursa'ya özgü yöresel kıyafetleri, yemek kültürü ve çeyiz geleneğini ekranlarda izleyicilerle buluşturacağım" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi çok sevdiğini ve başkanın yarışmaya en azından telefonla katılmasını isteyen Filiz, "Buradaki yarışmacıları temsil ettiği yörenin belediye başkanları, valileri ve şehrin ileri gelenleri arıyor. Bende Bursa yetkililerinin beni desteklemesini, en azından bir başarı dileğinde bulunmalarını istiyorum" diye konuştu.

Perşembe günü TRT 1'de ekranların karşısına geçecek olan Sevgi Filiz'i desteklemek için cep telefonlarının mesaj bölümüne 104 yazıp 5600'a göndermek yeterli olacak. Yarışmada haftanın birincisini, katılımcılar ile jüri üyelerinin yanı sıra, yarışmacıyı ekran başından izleyenlerin gönderdiği kısa mesajlar (SMS) belirliyor. Hafta birincisi 10 bin TL'lik çeyiz ödülünü kazanıyor.

ÇEYİZ SANDIĞINI BURSA İÇİN AÇACAK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 10:51:01
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 12:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi filiz IP: 78.191.147.xxx Tarih : 22.06.2010 21:28:52

 GÜZEL YÖREMİN GÜZEL İNSANLARI. MAÇI BİZ ALDIK ŞİMDİ SIRA ÇEYİZDE. GELİN HEP BERABER YÖREMİZİ DESTEKLEYİP BURSAMIZI TANITALIM. BEN YÖREME GÜVENİYORUM VE HEPİNiZDEN DESTEK BEKLİYORUM. BENİ DESTEKLEMİŞ BULUNAN BURSA BELEDİYESİNE VE TÜM  BURSALILARA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM.