3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

cezaevi firarisi kapkaççılar yakalandı

Bursa'da 5 gün arayla iki kapkaç olayı gerçekleştiren zanlıları bindikleri otomobil ele verdi.

Zanlıların lacivert renkli Şahin marka otomobille kaçtığı ihbarını alan polis, kentteki aynı renk ve marka 70 otomobilin kaydına ulaşarak cezaevi firarisi 2 zanlıyı yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, 17 Haziran'da Gökçen Kurtuluş (42) isimli bayanın çantası bir kapkaççı tarafından çalındı. Olayla ilgili inceleme başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu dedektifleri, bir işyerine ait güvenlik kamerası kayıtlarından zanlıların lacivert renkli Şahin marka bir otomobille kaçtığını tespit etti. Olaydan 5 gün sonra Eski Karaman Mahallesi Kale Sokak'ta işe giden bankacı Handan Rona'nın kolundaki çantası çalındı. Çevredeki görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, bu olayda da lacivert renkli Şahin marka bir otomobilin hızla olay yerinden uzaklaştığını belirledi.

Bunun üzerine polis, Bursa'daki 70 adet lacivert renkli Şahin marka otomobilin kayıtlarına ulaşarak, sahipleri ile görüşmeye başladı. Bir kişinin otomobilini emanet olarak arkadaşına verdiğini söylemesi üzerine polis ekipleri soruşturmayı bu yönde derinleştirdi. Otomobilin emanet olarak verildiği kişilerin çok sayıda sabıkası olduğunun belirlenmesi üzerine zanlılar Levent T. (39) ve Sezer A. (23) gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlılar suçlarını itiraf ederken, Levent T.'nin Bilecik Açık Cezaevi'nden, Sezer A.'nın ise Eskişehir Açık Cezaevi'nden firar ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan 2 zanlı adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 17:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?