3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Cezaevinden çıktı, eniştesini öldürdü

Bursa'da yeğeninin doğum günü partisini basarak eniştesini öldüren zanlı Hüseyin İ.'nin, 2005 yılında İstanbul'da sevgilisi Yasemin Tetik'i de öldürdüğü ve bu cinayetten 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiği ortaya çıktı.

Mesut Şimşir'in babası Bayram Şimşir, halen firarda olan katil zanlısı Hüseyin İ.'den tehdit aldıklarını söyleyerek zanlının bir an önce yakalanmasını istedi.
Yıldırım ilçesi Teferrüç Mahallesi Gül Sokak'ta 1.5 ay önce meydana gelen cinayetin katıl zanlısı henüz yakalanamadı.

8 yaşındaki B.Ş.'nin doğum günü, 2 ay önce boşanan çifti Mesut Şimşir ve eşi Vigaye'yi bir araya getirdi. Anne Vigaye İ. (35), ayrıldığı eşinin oğulları için düzenlediği yaş günü partisi için kendi kız kardeşi Gülser İ.'yi (27) de yanına alarak Şimşir'in evine gitti. Pastaların kesilmesinin ardından gitmesine izin vermediği kız kardeşi G.'nin partiye katıldığını öğrenen ağabey Hüseyin İ., kutlamayı bastı.

Kiraladığı 16 AY 938 plakalı otomobille doğum gününün yapıldığı evi basan Hüseyin İ, sözünü dinlemeyen kız kardeşine ateş etmeye başladı. Bu sırada kavgayı ayırmaya çalışan eski enişte Mesut Ş. (29), baldızına ateş eden dayı Hüseyin İ.'nin kurşunu ile olay yerinde hayatını kaybetti. Omzundan yaralanan Gülser İ. de ambulansa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayın ardından 26 suçtan kaydı bulunan Hüseyin İ. kayıplara karışarak izini kaybettirdi. Bursa polisi katil zanlısını ararken, Hüseyin İ.'nin 2005 yılında sevgilisi Yasemin Tetik adlı genç kadını İstanbul, Kumburgaz'da öldürdüğü ortaya çıktı.

SEVGİLİSİNİN CESEDİNİ BATAKLIĞA ATTI

2005 yılında meydana gelen olayda; Yasemin Tetik'in komşuları jandarmayı arayarak genç kadının evinden silah sesleri geldiğini ihbar etti. Bunun üzerine siteye gelen ekipler, çilingir ile açtırdıkları villa içinde kanlı bir oda buldu. Kanepeye saplanan bir mermi çekirdeği bulunurken, olayın zanlısı olduğu belirlenen Hüseyin İ. tüm Türkiye'de aranmaya başlandı. Kayıp kız Yasemin Tetik'in cesedi ise olaydan bir hafta sonra evinden 1 kilometre uzaklıktaki bataklıkta bulundu.

İstanbul'daki olayın faili Hüseyin İ. Bursa'da gözaltına alınırken, verdiği ifadede silahın kaza sonucu patladığını ve cesedi korktukları için 2 arkadaşı ile bataklığa attığını itiraf etti. Olayın zanlısı Hüseyin İ.'nin Metris Cezaevi'nde 3 yıl kaldıktan sonra mahkeme kararı ile tahliye edildiği öğrenildi.

Bursa'ya dönen Hüseyin İ.'nin doğum günü partisini basarak eniştesi Mesut Şimşir'i 4 kurşunla öldürmesinin kazaen olmadığını belirten maktul Mesut Şimşir'in babası Bayram Şimşir ise, katil zanlısından dolaylı şekilde tehdit aldığını söyledi. Baba Bayram Şimşir, "Oğlum merhum Mesut Şimşir, benim üst katımda ailesi ile birlikte yaşıyordu. Bir sıkıntıları yoktu. Oğlumu pusuya çekmek için doğum günü bahane edildi. Ölen oğlum Mesut, galiba İstanbul'da işlenen cinayetle ilgili bazı bilgilere ulaşmıştı. Onu susturmak için öldürdüler" iddiasında bulunarak katil zanlısı Hüseyin İ.'nin bir an önce yakalanmasını istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 14:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?