6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Change çetesi hakim karşısında

2 BİN 899 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENEN CHANGE ÇETESİ ÜYELERİ, İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Bursa'da kaza sonrası kullanılmayacak duruma çıkmış (pert) araçların motor ve şasi numaralarını, ayırt edilmesi imkansız bir şekilde aynı model ve aynı renk çalıntı araçlara monte edip birçok ilde piyasaya sürdükleri iddiasıyla haklarında 2 bin 899 yıla kadar hapisleri istenen 11'i tutuklu toplam 31 kişinin yargılanmasına başlandı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşları, vb. tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından rekor yıla kadar hapisleri istenen sanıklar, ilk kez hakim karşısına çıktı. Polisin geçen yıl İstanbul, Ankara, Kocaeli, Ankara, Bursa ve Ordu'da 'Lodos-16' isimli operasyonuyla yakaladığı şüpheliler, haklarındaki iddiaları yalanladı.

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan şüphelilerden E.Ç., 3 yıldır toplam 900'e yakın araç alıp sattığını, şase numaraları değiştirilmiş bir araç satmadığını ifade ederek, "Müşterilerimin arasında emniyet müdür yardımcısı ve polis koleji müdür yardımcısı da vardı. Eğer hurda araçların şase numaralarını çalıntı otomobillerle değiştirmiş olsaydım, bu adamlara otomobil satabilir miydim?" dedi.

Alıp sattığı araçlardan 50 tanesinde böyle meselelerle karşılaştığını ancak bunun kendisi tarafından yapılmadığını söyleyen E.Ç., "Ben piyasada sözüne güvenilen bir insanım. Bizde söz senettir. İş yoğunluğundan dolayı araçların hepsini tek tek kontrol etmem mümkün değil. Bilinçli olarak change oto alıp satmadım" diye konuştu.

Aynı davanın diğer tutuklu sanıkları Ö.R., M.T., K.Ş., A.E., H.G., T.N.Ş., S.G., T.K., M.G. ve K.G. ile tutuksuz sanıklar V.K., G.K., C.K. de suçlamaları kabul etmedi.

94 ayrı müştekiden davaya katılanlar ise sanıkların cezalandırılmasını isteyerek, "Araçlarımız elimizden alındı, bizse vergilerini halen ödüyoruz" diye konuştu.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

2 BİN 899 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENEN CHANGE ÇETESİ ÜYELERİ, İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 10:38:04
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 16:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?