3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

CHP adayından BAL-GÖÇ'e ziyaret

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni (BAL-GÖÇ) ziyaret etti.

Sena Kaleli, yerel seçim hazırlıklarına devam ediyor. BAL-GÖÇ'ü ziyaret eden Kaleli, "Bursa'da, çalışma anlayışını ve kadınların da çalışması gerektiğini, biz göçmenlerden öğrendik. Bu anlamda göçmenler, iş disiplinine önem veren onurlu ve gururlu insanlardır. Bulundukları yere katkı sağlayan insanlardır. Bursa yaşamına bu kadar hareketlik getiren göçmenler, bizim getireceğimiz yeni bir yönetim anlayışına destek olacaklardır, diye düşünüyorum. Kadınların ekonomik ve sosyal bir düzene kavuşması için, Bursa halkının desteğine ihtiyacımız var. Biz inanıyoruz ki sizlerle birlikte Bursa'yı çok daha iyi bir yere getireceğiz" diye konuştu.

Kadın aday olark kendilerine her türlü desteği sağlayacaklarını belirten BALGÖÇ Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ise hiç kimseyi ayrı görmediklerini belirttti. BALGÖÇ'ün amaçları arasında ayrımcılık olmadığını ifade eden Balkan, "Biz hiç bir zaman kimseyi ayrımcı olarak görmedik. Biz Bursa'lıyız. Bursa ve ülkemiz için çalışanların her zaman yanında olacağız. Ancak bize karşı bir haksızlık yapıldığı zaman ise bu kim olursa olsun onun karşısında yer alırız. 100 yıldan fazla Balkanlar'da Türk ve müslüman olduğumuz için bizlere baskı kuruldu. Hele bizim oy verdiğimiz insanların vatandaşlar arasında bir bölgecilik yapılması bizi üzüyor. Biz dernek olarak bayanlara çok önem veriyoruz. Biz Balkan göçmenlerinin mağdur olmasından rahatsız oluyoruz. Tek hedefimiz barış ve huzur içinde yaşamaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Kaleli, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 10:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?