3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

CHP seçim sonuçlarından memnun

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan CHP'nin yerel seçimlerden başarıyla çıktığını belirterek, alınan sonucun yeterli olmadığını genel seçimler için gereken çalışmalara başladıklarını kaydetti.

İl Başkanı Gürhan Akdoğan yaptığı basın toplantısıyla 29 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Seçimlerin ertesi günü 150 kişilik parti kadrosu ile durum değerlendirmesi yaptıklarını açıklayan Akdoğan, oy oranlarını artırdıklarını ve genel seçim hazırlıklarını başlattıklarını belirtti. Yapılan toplantılar sonucunda seçimlerden alınan neticelerin olumlu ancak yetersiz olduğu yönünde karar verdiklerini ifade eden Akdoğan, ciddi bir performans artışı gözlemlediklerini söyledi. Gürhan Akdoğan, “Yerel seçimlerde sandıklara sahip çıktık.

Osmangazi’deki bin 700 adet sandığın tutanaklarının büyük çoğunluğu elimize ulaştı. Bu konuda ciddi bir performans artışı gözlendi. Yerel seçimlerde il genelindeki 6 bin 096 sandıktan 4 bin tutanak elimize ulaştı. Bu rakamı 5 bine tamamlayarak sandık oranını yüzde 80’e çıkmasını bekliyoruz. Sandıklara sahip çıkmamız dolayısıyla oy oranımız arttı. 2004 yılında 170 bin olan oyumuz 2007'de 240 bine çıktı. İl Genel Meclisi’nde ise 329 bin oyumuz var.

Geçmiş dönemde 42 belediye meclis üyemiz varken bu oran 108’e çıktı. 5 olan il genel meclis üyesi sayımız 15’e çıktı. 20 yıl aradan sonra Gemlik yeniden CHP’nin oldu. Sonuçlar olumlu ancak yeterli değil. Şimdiden genel seçimler için hazırlıklarımıza başladık. Gelecek seçimlerde CHP'nin Bursa'daki çıtasını daha da yükseltmek için elimzden geleni yapacağız” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 16:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?