3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

CHP'de liste şoku!

CHP BURSA TEŞKİLATINDA BÜYÜK ŞOK...

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Teşkilatı'nda liste şoku yaşanıyor. 12 Haziran'daki seçim öncesi listeye alınmayan Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Ak Parti anketlerinde bile adı ön plana çıkan, Bursa kamuoyunda sevilen bir kişi olarak kendisinin değerlendirilmemesinin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Çok duygu yüklüyüm. Telefonlarım susmuyor. Bu yapılanan bana izah edilmesi gerektiğini inanıyorum. Yıllarca bu partiye hizmet veren bir kişi olarak yine de çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Kemal Demirel, kendisiyle birlikte destek verenlerin, sivil toplum örgütlerinin, halkın büyük bir şok yaşadığını ifade ederek, "Türkiye'nin en ciddi kamuoyu şirketlerinin araştırmalarında Bursa'da en çalışkan, en sevilen vekil olarak listede yer almamak beni büyük üzüntüye sevk etti. Yapılanın hem şahsıma, hem emeğime hem de beni destekleyenlere haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ben 17 yaşından beri Cumhuriyet Halk Partisi'nin her kademesinde görev yaptım. Ben 55 yaşındayım, kanser hastalığıyla bile mücadele ederken köy köy dolaşmış, kendi canımı ülkem ve parti için ötelemiş birisiyim" dedi.

Önemli olanın partiyi iktidara taşımak olduğunu kaydeden Kemal Demirel, "Ben ailem ve çocuklarım için milletvekilliği yapmadım. Kızım sevindiğini söylüyor. Kızım, "artık sen bize ve ailemize kaldın" diyor. Çok duygu yüklüyüm. Bu yapılanların bana izah edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Örgütten gelen insanların seçilecek yerlerde olmaması büyük üzüntü verici. Kimse arkadaşlarımızın emeğini yok sayamaz. Partiler, örgütleriyle ayakta durur. Örgütteki arkadaşlarımız malesef şu anda seçilecek yerde değiller" diye konuştu.

Kemal Demirel, bağımsız aday olacağı yönündeki haberleri ise, "Bizim görevimiz CHP'yi iktidara taşımaktır. Duygusallığı içimeza atacağız" diyerek yalanladı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 16:13:04
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 16:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?