4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

CHP'den Bursaspor'a ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Kemal Demirel ve belediye başkan adayları Bursaspor yönetimini ziyaret etti.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Senal Kaleli, CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Denizhan Sezgin, CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Bahattin Akkuş, Bursaspor yönetimini ziyaret etti.

Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen ziyarette konuşan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, ziyaret dolayısıyla CHP'lilere teşekkür etti. CHP'nin, Türk siyasetinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yazıcı, "Dolayısıyla çok değerli siyatçilerimiz görev almaktadır. Yerel seçimlerde tüm adaylara başarılar diliyorum. Milletvekilimiz Kemal Demirel için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bursaspor ile bu kadar yakından ilgilenen, içtenliği ile yürekten bağlı ve hep yönetim kurulumuzun yanında yer aldı. Kendisine herkesin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Keşke Bursa dinamikleri de Kemal Demirel'in göstermiş olduğu ilgiyi ve duyarlılığı göstermiş olsalardı. Belki de bugün şampiyon bir Bursaspor'dan söz ediyor olurduk" dedi.

Bursaspor'un güzel kentin bir kimliği olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Ama maalesef bu kimliği ilgili kişilere bir türlü anlatamıyoruz. Anadolu'da başarılı olan kulüpleri görünce kıskanmamak elde değil. Bursa kentinin tek takımının, bu takımların çok önünde olması lazım. Kocaelispor maçındaki seyircimizi görünce çok duygulandım. Stadyumu tamamen doldurmuşlardı. Gerçi bu sezon hemen hemen her maç böyleydi ama ligde son sıralarda olan bir takıma karşı bile stadyumunuz doluyor. Buradan onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu sene bambaşka bir destek görüyoruz. Çok şansız bir şekilde son dakika golüyle maçtan berabere ayrılmak zorunda kaldık. Taraftarlarımızın bu sezon göstermiş olduğu birlik ve beraberlik kentin her köşesinde sağlanırsa başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Bursaspor'un kalıcı gelirlere ihtiyacı olduğuna da dikkat çeken Yazıcı, "Bundan önceki başkanlığım 20 yıl önceydi ve o dönemde kazandırdığımız otoparktan başka kalıcı gelir getirecek bir proje Bursaspor'a kazandırılmamış. Ben o dönem başkanlığı bıraktığımda borçsuz bir Bursaspor vardı bugün ise 25 Milyon TL'lik bir boç var. Bursaspor'un daha iyi yerlere gelmesi adına çalışmalarımız devam edecek. Bir teşekkür borcumuda Sena Hanım'a yapmak istiyorum. Geçtiğimiz hafta Adana gibi uzak bir kentte taraftarlarımızı otobüsleri ile taşıyarak onları yalnız bırakmadılar" şeklinde konuştu.

"NASIL BİR STADYUMA KAVUŞMAMIZ GEREKTİĞİNE DE ORTAK AKILLA KARAR VERMELİYİZ"

Milletvekili Kemal Demirel ise Bursaspor'un Bursa kentinin sevdası olduğunu ve her zaman iyi yerlere gelebilmesi için desteğinin devam edeceğini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli'de sporun insanları birleştiren bir unsur olduğunu kaydederek, "Çok sevdiğimiz Bursaspor maalesef hakettiği yerde değil. Bu bizleri üzmektedir. Bursa'da doğan ve doyanlar Bursa'yı bir yere getirmek istiyorsa Bursaspor'a da destek vermelidir. Bursa'yı marka haline getirmek için Bursaspor'u da marka yapmak zorundayız. Geçmiş dönemde başkanlık yapmış Murat Gülez'in kardeşiyim. Bursaspor'u o dönemlerden sonra başarılardan uzak olarak görmek beni derinden üzüyor. Bursaspor'un lütfedilen bir kurum olmasından kurtarmamız gerekiyor" dedi.

Bursaspor'un kendi ayakları üzerinde duran bir kulüp haline getirilmesi gerektiğini anlatan Kaleli, bunun için ortak akıl yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Taraftarların, eski yeni yöneticilerin, ilgili tüm kuruluşların masaya oturup ortak akıl doğrultusunda planlar yapması gerektiğini söyleyen Kaleli, "Yoksa birilerinin yaptığı gibi 'Projem budur' dayatmasıyla bu işler olmaz. Nasıl bir stadyuma kavuşmamız gerektiğine de ortak akılla karar vermeliyiz. Kültürpark'ın içinde parkla bütünleşmiş, çeşitli restoranlar, kafeler ile Bursaspor'a kalıcı gelirler oluşturan bir stadyumu Bursamıza kazandıralım. Bursa'daki insanlara nasıl bir stadyum istediklerini bir soralım. Bursa'da en önemli eksiklik bu ve biz bunu çözeceğimize inanıyoruz. Lacoste'nin timsahı gibi Bursaspor'u da marka haline getirmeliyiz. Biraz ruha, inanca ve coşkuya ihtiyacımız var" diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkan Adayı Bozbey ise 2.5 milyonluk bir kente yakışır Bursaspor'a ihtiyacı olduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşlarının Bursaspor'a biraz kanalize olmalarını beklediğini açıkladı. Bursa'da yaşayan her insandan ayda 1 TL alınarak sahiplenme duygusunun geliştirilmesi halinde takımın Avrupa'da başarılara koşacağını vurgulayan Bozbey, "Son yıllarda taraftarımızın profilinde önemli bir gelişme var. Bursa'ya gelen her takımın teknik adamı, futbolcusu, basın mensubu taraftarımızın coşkusunu dile getiriyor. Ama sadece seyirci de yetmiyor. Bursa'da doğan ve doyan herkesin bu kentin markasına destek olması gerekiyor" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 17:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?