4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

CHP'den gövde gösterisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, bazılarının halkla birlikte planlama yapma anlayışına kılıç çektiğini söyleyerek, "Kılıç çekebilmek için Kılıçdaroğlu gibi olmak lazım" dedi.

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, CHP Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Bal-Göç tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Kahvaltıya katılan bayanlarla tek tek tokalaşan Kaleli, Bozbey ile birlikte çiçek dağıttı.

Daha sonra CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Denizhan Sezgin tarafından muhtarlara verilen yemeğe de katılan Kaleli, büyük coşkuyla karşılandı. Bursa'yı vatandaşlarla yöneteceklerini vurgulayan Kaleli, mahalle ve set konseyleri kurarak Bursalıları yönetime katacaklarını dile getirdi.

Ardından Denizhan Sezgin ile birlikte seçim bürosu açılışa katılan Kaleli, CHP yazılı pastayı keserek partililere ikram etti. Yoğum tempoda çalışan Kaleli, daha sonra CHP Kestel Belediye Başkan Adayı Ergün Aksoy tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kestel Plaza'da düzenlenen kutlamaya katılan Kaleli, partililer tarafından kapıda karşılandı.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan da katılırken, Başkan Adayı Kaleli bayanlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı'nın ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, yarın Dünya Kadınlar Günü olduğunu hatırlatarak, hakları ve özgürlükleri için emek sarfeden tüm kadınlara teşekkür etti.

"KILIÇ ÇEKEBİLMEK İÇİN YÜREKLİ VE CESUR OLMAK LAZIM"

Vatandaşların haklarına, ruhuna ve özgürlüklerine sahip çıkması gerektiğini belirten Kaleli, "Biz bu konuda size güveniyoruz. Bursa'da da artık kadınların karar alma süreçlerinde yer alacağı yeni bir düzen kurmak istiyoruz. Artık ezber bozulmalı. sistem değişmeli diyoruz. Vatandaşa sosyal anlamda destek sağlayacak projelerimiz ne yazık ki size büyük düşünmenizi emreden yöneticiler tarafından Bursa'yı deneme tahtasına benzetmekle suçlanıyor. Bursalıya katkı sağlayacak planlamalar ve projeler, ne yazik ki deneme tahtasına benzetiliyor. Biz diyoruz ki onların yaptığı projeler bugüne kadar uygulanamadı. Çünkü vatandaşın rızası yoktu. Vatandaşa rağmen ortaya sürülen projeler hukuki süreçlere takıldığı için uygulanamıyor" diye konuştu.

Projeci yaklaşıma karşı halkla birlikte planlama yapacaklarını dile getiren Kaleli, "Bu anlayışa kılıçlarını çekmişler. Kılıç çekebilmek için Ankara'dan icazet almamak lazım. Kılıç çekebilmek için Kılıçdaroğlu gibi olmak lazım. Kılıç çekebilmek için yürekli, cesur olmak, vatandaşa saygı duymak lazım. Büyük düşünün dediğiniz vatandaşınız çok büyük düşünecek. Vatandaşımız zaten büyük düşünüyor. Büyük düşündüğü için bu planlamaya onlar da ortak olacak. Sizin büyük düşüncelerinize ortak olmak zorunda değiller" şeklinde konuştu.

konuşmaların ardından CHP'li başkan adayları ve meclis üyesi adayları sahneye çıkarak vatandaşları selamladı. Partililer 10. Yıl Marşı'na alkışlarla tempo tutarken, Başkan adayı Kaleli yerinde duramayarak Kestellileri ayağa kaldırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 21:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?