4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

CHP'den MHP'ye açılım ziyareti

Son zamanlarda siyaset gündemini oluşturan "Demokratik açılım" çerçevesinde CHP Bursa İl Teşkilatı, MHP İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek niyetlerini paylaştı.

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve beraberindeki heyet "Demokratik açılım" konusunu görüşmek üzere MHP Bursa İl Başkanı Arif Demirören ile bir araya geldi. Açılımı safsata olarak niteleyen Akdoğan, açılıma destek vermeyeceklerini ve bu konuda MHP ile görüş birliği içerisinde olduklarını söyledi. Ülke menfaatlerinin ön planda olduğunu ifade eden Akdoğan, "Son zamanlarda siyasetin ana gündem maddesi açılım üzerine yoğunlaşmış durumda.

Türkiye, 2002 yılından bu yana siyasi açıdan travma geçirmekte. Kamuoyunda açılımla ilgili MHP'nin söylemlerine CHP'nin sanki bir suskunluk içersinde olduğu izlenimi var. Biz MHP ile bazı konularda görüş ayrılığına düşsek bile ülke menfaatleri söz konusu olduğu zaman ortak hareket ediyoruz. Biz bu projeyi ayrışma projesi olarak görüyoruz ve bu projeye destek vermemiz söz konusu değil. Demokratik açılım yerine Doğu ve Güneydoğu bölgelerini ekonomik açıdan kalkındırmak gerekir" diye konuştu.

Türkiye'de ki etnik kimlik çeşitliliğini bir çiçek bahçesine benzeten Demirören ise Türk ve Kürt milletinin yıllarca bir arada yaşadığını belirterek, "Etnik kimliğe sahip olan milletlerin sosyal talepleri olabilir. Ancak binlerce yıllık bir geleneğin köklerini yeniden bozmak, ülkeyi birbirine düşürmektir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın Abdullah Öcalan'ın idam dosyasının Başbakanlık'ta bekletilme kararında MHP'nin söylediğinin aksine Bahçeli'nin de imzasının olduğuna dair belgenin içeriğinin tamamen değişik olduğunu ifade eden Demirören, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli'nin imzalarının olduğu "Karar Metni"ni gösterdi. Metinde terörüst başının idam edilmesinin iptaline ilişkin herhangi bir yazı bulunmadığına dikkat çeken Demirören, kamuyonun yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 15:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?