3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

CHP'den paraşüt için soru önergesi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, 18 Mart Çarşamba günü Bursa'daki konuşması esnasında, miting alanının üzerinde uçarak, AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Recep Altepe'nin reklamını yapan motorlu paraşütle ilgili tartışmalar sürüyor.

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer'in bu konuda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdiğini söyledi. Paraşütle ilgili araştırma yaptıklarını söyleyen Akdoğan, paraşütün uçuş için gerekli şartları taşıyıp taşımadığını sordu. Yerleşim yerleri üzerinde izin alınmaksızın uçuş yapılamayacağının altını çizen Akdoğan şunları söyledi: "Bu tür hava ulaşım araçlarının CE-TSE belgelerine sahip olması gerekiyor. Ayrıca bu paraşütün uçuşa elverişli olduğuna dair bir belge var mıdır? Yetkililere çağrıda bulunuyorum. Seçim paraşütünün uçmasına kim, hangi makam izin verdi? Eğer uçuş, izin alınmaksızın yapıldıysa, sorumlular hakkında işlem yapıldı mı?"

Partiler arasında fütursuzca bir yarış yaşandığına dikkat çeken Akdoğan, yerel seçimlerin genel seçim havasında geçtiğini söyledi. Türkiye'nin yoksullaştığını iddia eden Akdoğan, buna karşılık propaganda araçlarının kullanımının akıl sınırlılarını aştığını ve seçim yasaklarının ihlal edildiğini ileri sürerek, "Son 4 yılda uygulanan politikalar yüzünden Türkiye ekonomik krize girdi. Toplum sessizleştirildi. Ergenekon davası ise bunun tuzu biberi oldu.

Tüm bunlar yaşanırken, seçim için partiler milyonlarca TL harcayarak kampanya yürütüyor. CHP Bursa İl Teşkilatı olarak kenti bilboard, afiş ve flamalarla doldurmamak için özen gösteriyoruz. Bu konudaki seçim yasaklarına uyuyoruz. Konuyla ilgili ilçe seçim kurullarına yaptığımız başvurularda farklı yanıtlar alıyoruz. Biz bir miting yaptık. Aynı akşam afişlerimiz toplatıldı. Ancak Başbakan'ın Bursa'ya gelişi sırasında sadece geçiş yolları üzerinde olması gereken afişler, bilboardlar tüm kente yayıldı ve daha sonra toplatılmadı. Hukuk hepimize lazım. Onun üzerinde oynamamalıyız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?