3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

CHP'den yangınla ilgili soru önergesi

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Şevket Yılmaz Hastanesi'nde 8 hastanın ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili soru önergesi verildiğini belirterek olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Bursa Tabipler Odası Başkanı Dr. Bülent Aslanhan ve Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Erdal Aktuğ'un yangınla ilgili açıklamalarına temas ederek, "Yangının çıktığı bölümde kullanılan kabloların yanmayan, duman çıkarmayan ve zehirlenme yapmayan kablo olmadığının tespit edilmesi düşündürücüdür" dedi.
Akdoğan, yangın yönetmeliğine göre kabloların ateşe 60 dakika dayanacak şekilde olması gerektiğine dikkat çekti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Hastane Başhekimi Osman Naci Çelik'in yangından sonraki sözlerini eleştiren Akdoğan, şunları söyledi:
"Daha da üzücü olanı, sorumluların yangın sonrası verdiği akıl almaz beyanatlardır. Henüz teknik inceleme ve araştırma sonuçları ortaya çıkmadan, başhekim ve Sayın Vali olayı basite indirgeyip, 'Zaten yaşama ümidi az olan hastalar hayatını kaybetmiştir' diyerek, insan hayatını hiçe sayan talihsiz açıklamalar yapmıştır. Meslek odalarının yaptıkları ilk inceleme ve gözlemlerde ihmal, kusur, aşırı tedbirsizlik ve önleyici faaliyetlerin olmadığının tespit edilmesi, yönetim zafiyetini açıkça ortaya koymaktadır".

Akdoğan ayrıca acı üzerinden siyaset yapma anlayışını reddettiklerini belirterek, "Bu toplantıyı biz acı üzerinden siyaset yapma anlayışıyla yapmıyoruz. Bunu şiddetle reddediyorum. Hava sistemleri ve tesisatlarla ilgili Makine Mühendisleri Odası açıklama yapmayacak da kim yapacak? Elektrik Mühendisleri Odası konuşmayacak da kim konuşacak?" diye sordu.

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Onur Öymen'in Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın cevaplaması talebiyle bu konuda TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdiğini açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 16:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?