4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

CHP'li aday çalışmalarına hız verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir belediye başkan adayı Sena Kaleli, ulaşım ve servis taşımacılığı sektöründen gelmenin avantajları ile şehir merkezinde toplu ulaşım imkanlarını, Bursaray'a dikey hatlar ve yeni güzergahlar ile geliştireceklerini söyledi.

Bursaray ile Sanayi'den Arabayatağı istasyonuna kadar yolcularla görüşerek seyahat eden ve şikayetleri dinleyen Sena Kaleli, öncelikli projelerinin ulaşım ile alakalı olduğunu söyledi. İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürü İrfan Altıkardeş'i ziyaret eden Kaleli, ilk somut projelerini İHA'ya açıkladı. Kaleli, kendisinin ulaşım ve servis taşımacılığı sektöründen gelen bir Bursalı olarak, İstanbul'da daha sağlıklı ve yaygın olan toplu taşımacılık modelini Bursa'ya getireceğini söyledi.

Bursaray'a ulaştıran dikey hatların başta doğu etabı olmak üzere birçok noktada eksik ve yetersiz olduğuna dikkat çeken Kaleli, "Öncelikli projelerimiz Bursaray'ın batıda Görükle, kuzeyde Şehirlerarası Otobus Terminali ve doğuda Kestel'e ulaştırılması olacaktır. Ayrıca Bursaray'ı besleyen çok sayıda yeni dikey hatlar oluşturarak, minibüscü esnafımız ve vatandaşların da rahatsız olmayacakları, aktarmalı olanların uygun fiyatlarla çalışacağı bir ulaşım formülünü geliştireceğiz. Bursa'da ulaşım İstanbul ve Ankara'daki toplu ulaşım fiyatlarından pahalı bulunuyor. Bunu toplu ulaşım hizmetini yaygınlaştırıp, alternatifleri geliştirerek vatandaş bakımından cazip, hızlı ve konforlu hale getireceğiz. Türkiye'nin en pahalı suyunu içen Bursa'da, belediyenin yaptığı kredi anlaşmalarını inceleyerek suyu ucuzlatmaya çalışacağız. Bütün çalışmalarımız şeffaf olacak. Belediye meclis toplantılarına eksiksiz katılım olacak. Meclis toplantılarının yerel televizyonlardan canlı yayınlanmasını sağlayacağız" dedi.

Acemler ve Merinos istasyonlarından şehrin tarihi bölgelerine cadde üzerinden giden tramvay sistemi getirmeyi de planladıklarını kaydeden Kaleli, "Yapılacak fizibilite çalışmalarında hangi istasyondan hangi güzergahın seçileceğine karar vereceğiz. Tarihi şehir merkezine tramvayla modern bir toplu ulaşım imkanı sağlayacağız" diye konuştu.

En önemli projelerinden birisinin de, mülk sahiplerinin gönül rızası ile bir arabulucu kurumun liderliğinde Yalova Yolu'ndaki çarpık yapıyı ortadan kaldırmak olduğunu belirten Sena Kaleli, "Tabakhaneler, Kent Meydanı gibi bazı bölgelerde kentsel dönüşüm gerçekleşemiyor. Planı hazırlayanlar ile mülk sahipleri arasında mutabakat sağlanamıyor. Biz Yalova Yolu'nu, şehrin girişini güzelleştirirken, insanları şehrin 15-20 kilometre dışındaki sitelere taşınmaya mecbur etmeden, mal sahiplerinin rızasını alarak bir proje geliştireceğiz. Plancılar, belediye, mal sahipleri gerekirse bir bilirkişi, arabulucu liderliğinde çalışma yapacak" dedi.

Şehre yeni kavşaklar kazandırıp, yeni yollar açmayı da planladıklarını belirten Sena Kaleli, doğduğu Bursa'ya hizmet etmekten gurur duyacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 13:46:21
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 13:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?