4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

CHP'li Başkan'ın odası dinleniyor

Bursa'nın merkez Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güler'in makam odasında kalorifer peteğinin arkasına gizlenmiş dinleme cihazı bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, bu olayın sonuna kadar gideceklerini belirterek, "Bu siyasi partiler hakkında istihbarat toplama olayıdır" dedi.

CHP'li Gemlik Belediyesi'nde Başkan Mehmet Fatih Güler'in makam odasına gizlenmiş olan dinleme cihazı, belediye başkanı ve CHP İl Yönetim Kurulu'nu harekete geçirdi. Konuyla alakalı Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunan Güler ve CHP il yönetimi düzenledikleri toplantıyla bilgi verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen yaşanan olayın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Kalorifer peteğinin arkasına gizlenen cihazla alakalı gereken adımları attık. Bu cihaz uzmanlara tespit ettirildi. 45 gün
boyunca bulunduğu yerden sinyal gönderebildiğini öğrendik. Bunu yapanları öğrenmek için savcılığın vereceği kararı bekleyeceğiz. Bu Türkiye'de siyasi partiler hakkında istihbarat toplama olayıdır. Bunu yargı tespit edecek. Bu işin sonuna kadar üzerine gideceğiz. Türkiye'de hukuk devleti yaşatılacaktır. Hukuk çökerse demokraside çöker" dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güler ise yaşanan olay karşısında çok şaşırdığını belirterek, "20 gün önce odamdaki peteğin içine gizlenmiş bu cihazı bulunca hemen uzmanlara gösterdik. 45 gün boyunca sinyal gönderebildiğini öğrendik. Bana odamın taratılması söylenmişti göreve başladığımda. O zaman bir şey çıkmamıştı. Rutin kontroller sırasında bu cihazla karşılaştık. Bizim kimseden gizli bir şeyimiz yok. Kapımız herkese açık. Benim makam odam herkes tarafından belediyeye girer girmez görülüyor. Biz her şeyi şeffaf yapıyoruz. Bizi dinlemeye ve izlemeye devam etsinler. İlk gördüğümde çok şaşırdım. Savcılık gereken kararı verecek. Odama göreve geldiğimden bu yana 30 bini aşkın insan girdi. Kimin yaptığını tahmin edemiyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 17:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?