3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

CHP'li Kaleli esnaftan destek istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sena Kaleli, Kapalı Çarşı ve Otosansit'e giderek, esnafı dinleyip yaklaşan seçimler öncesinde destek istedi.

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, sabah saatlerinde Tarihi Kapalı Çarşı'nın esnafını ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Milletvekili Kemal Demirel, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Denizhan Sezgin ve çok sayıda partilinin de katıldığı ziyarette, CHP'liler esnaf ile birlikte sabah kahvaltısı yaptı.

Yemeğin sonunda protokol sırayla söz alırken, başkan adayı Sena Kaleli 'Kelebek gibi uçup, arı gibi sokun' diyerek vatandaşlara mesaj verdi. Daha sonra dükkanlara uğrayan Kaleli, esnaftan yaklaşan yerel seçimler için destek istedi. Alışveriş için çarşıya gelen vatandaşlarla da sohbet eden Kaleli, Bursalılardan büyük ilgi gördü. Bursaspor atkısını takarak tüm tarihi çarşıyı gezen Kaleli, sıkıntılı olan vatandaşları da dikkatle dinledi. Bir mağazadaki ürünleri inceleyen Kaleli'ye, üzerinde denediği eşarbı bir partili satın alarak hediye etti.

Başkan Adayı Sena Kaleli, çarşı ziyaretinin ardından Otosansit'e geçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen ile birlikte Otosansit yönetimini ziyaret eden Kaleli, göreve geldikten sonra yapmayı düşündüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından lokantalara uğrayarak yemek yiyen işçilerle tokalaşan Kaleli, dükkanlara da tek tek girerek oto tamircilere 'Kolay gelsin' dedi. Kaleli, gezi sırasında MHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Cüneyt Karlık'la karşılaştı. Seçim çalışmaları kapsamında Otosansit esnafının dertlerini dinleyen iki başkan adayı, bir süre ayaküstü sohbet etti.

Ziyaretlerin sonunda bir değerlendirme yapan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, "Genel anlamda esnafı dolaştık. Kapalı Çarşı, İpek Han, Yaymacılar'a baktığımızda esnafın kan ağladığına şahit olduk. İşler son derece kesat. Tüketim ise azalmış durumda. Artık tüketimi canlandırmak için hem yerel değerlerin hatırlatılması, hem de ulaşımın kolaylaştırılması lazım. Otosansit'te de durum ne yazık ki aynı. birçok işyerinin kapandığını, kiralık olduğunu gördük. İşsizlik burada da insanların belini bükmüş durumdadır. Buradaki esnaf genelde çevre yolu ile Ankara yolu arasında bağlantının sağlanmasını istiyor. Bursa trafiğine girmeden buraya ulaşılması gerektiğini savunuyorlar. Hepsi genel anlamda işsizlik konusunda şikayetlerini dile getirdi.

İnsanların daha rahat mobil hale getirilebilmesi, ulaşılabilir bir Bursa oluşturulması gerekir. Ancak böylelikle şehrin merkezine ve yan kesimlerine canlılık kazandırılabilir. Burada en çok karşılaştığımız bir konuda plansızlık olmuştur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 10:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?