3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

CHP'li Kaleli'den BUSİAD'a ziyaret

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Bursalı sanayici iş adamlarıyla bir araya geldi.

Kültürpark Bursa Sanayicileri İş Adamları Derneği'nde (BUSİAD) yapılan ziyarete CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Denizhan Sezgin, BUSİAD Başkanı Arif Özer ve çok sayıda Bursalı sanayici katıldı.

Burada projelerini anlatan Kaleli, Bursa'nın en önemli sorunlarından birisinin de ulaşım sorunu olduğunu ifade etti. Bursalı sanayici ve iş adamlarının önemli çalışmalarının olduğunu belirten Kaleli, "Bursa, Türkiye'de ulaşım konusunda en pahalı şehir. Niteliksiz olan ulaşım koşulları, sefer sayısının az olması nedeniyle karmaşık bir durumda. Örneğin bazı bölgelerde insanların en çok ihtiyaç duyduğu hastanelere bile tek bir sefer düzenlenmemiş. Hastaneye gitmek için iki araç değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. İnsanlar 40 kişilik otobüslere 70 kişi bindiriyorlar. Eski çağda yaşamıyoruz. Belediye bu hizmeti yapmak zorunda" diye konuştu.

Bursa'nın doğusu ile batısı arasında birçok anlamda farklılık olduğunu söyleyen Kaleli, buraya gelen vatandaşların buralarda ayrı bir kültür oluşturduğunu, kültür anlamında da bazı kopuklukların yaşandığını ifade etti.

Bursa'nın Türkiye'de etkili olan küresel krizden en çok etkilenen iller arasında yer aldığını söyleyen Kaleli, "Sanayi şehri olan Bursa, krizden bir hayli fazla etkilendi. Krize karşı alınması gereken önlemler alınmadı ve bu da iş adamlarımızı sıkıntıya soktu. Hükümet bu konuda iş adamlarımıza çeşitli çözümler üretmeli, gerek vergi gerekse KDV konusunda bazı indirimler yapılmalı ve maddi anlamda destek sağlanmalı" dedi.

Önemli bir siyasi yarışın yaşandığı dönemde bulunulduğunaz dikkati çeken BUSİAD Başkanı Arif Özer, siyasi partilerin bunun için çalışmalar yapması gerektiğini söyledi. Türkiye'de işsizlik oranının son zamanlarda arttığını ve kadınların yoğun bir şekilde iş aradığını ifade eden Özer, Avrupa'da çeşitli ülkelerde küresel krizin daha belirgin hissedildiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 11:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?