4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

CHP'li Kaleli'den Metal işçilerine destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sena Kaleli, Birleşik Metal İşçileri Sendikası Bursa Şubesi'ni ziyaret ederek, grevdeki işçilere destek verdi.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci'yi makamında ziyaret eden CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, metal işçilerine grev sürecinde destek verdi. CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in de katıldığı ziyarette konuşan Şube Başkanı Ekinci, Kaleli'nin birçok işçi çıkartılmasının yaşandığı hayalet bir şehirde göreve talip olduğunu belirtti.

İşçilerin sürekli çıkartıldığı bir dönem yaşandığını söyleyen Ekinci, ileride sağlık ve ulaşım başta olmak üzere ciddi sosyal sorunların yaşanabileceğini de dile getirdi. Ekinci, "İşinden olmuş çalışanlar TC kimlik numarasını göstererek bir yerden bir yere taşınmalıdır. Yakında BESAŞ'ın önünde toplanarak eylem yapmayı planlıyoruz. 'Bize her gün en az 2 ekmek vermek zorundasınız' diyeceğiz. Bunlar olacaktır. İşçiler 2 ay ücretsiz izine çıkartılmış, bir ayda grev süreci var. Böyle olunca da vatandaş evinin kapısını kapatıp, köydeki annesinin yanına taşınıyor. Geçimini sağlamak zorundadır. Tehlike kapımızda" dedi.

Başkan adayları Kaleli ve Bozbey de grevde olan metal işçilerinin her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, gerekli desteği vereceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 16:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?