6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

CHP'li Kılıçdaroğlu Bursa'da

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ KEMAL KILIÇDAROĞLU:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde ilk iş olarak 'siyasi ahlak kanunu'nu çıkartacaklarını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafakemalpaşa ilçesinde partililere seslendi. Milletvekillerinin halkın çıkarlarını koruması için meclise gönderildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ama meclise giden kişi halkın çıkarlarını değil de kendi ve yakınlarının çıkarlarının düşünürse ne yapacağız? Onu seçmeyeceğiz. Onu seçmemek üzere kendimizi programlayacağız. Mecliste eskiden ne diyordu. 'Efendim bazılarının da dokunulmazlığı var. Herkesin dokunulmazlığı

kalksın. Milletvekillerininki de kalksın'. Şimdi önümüze böyle bir tablo çıktı. Hiç kimsenin dokunulmazlığı yok. Paşaların dokunulmazlığı var mı? Yok. Askerlerin dokunulmazlığı da yok. Hakim ve savcıların da dokunulmazlığı yok. Sizin zaten hiç yok. Geriye milletvekilleri kaldı. Nerede işe yaramaz, yolsuzluğa karışmış, ihaleye fesat karıştırmış, hayali ihracat yapmakla suçlanmış adam varsa hepsi mecliste. Böyle şey olur mu?" dedi.

Böyle birşeyin olamayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ne yapacağız. Size söz. CHP'yi iktidar yaptığınızda ilk yapacağımız şey 'Siyasi ahlak kanunu'nu çıkartacağız. Siyasi ahlak kanununun olduğu ülkede naylon faturacıdan maliye bakanı, Ali Dibocu'dan Adalet Bakanı olmaz. Kalpazandan da Başbakan olmaz. Siyasi ahlak kanununun olduğu, düzgün adamların parlametoda görev aldığı bir ülkede madende grizu olduğu zaman onun koşulları çok önceden hazırlanmış olur" diye konuştu.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ KEMAL KILIÇDAROĞLU:
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 16:34:01
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 23:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?