4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

CHP'liler bayramlaşmada buluştu

CHPLİ'LER BAYRAMLAŞMADA BULUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Teşkilatı bayramlaşmada bir araya gelirken, Genel Başkan Yardımcıs ve Bursa Milletvekili Onur Öymen'in katılmaması dikkat çekti.

Kültürpark Vitamin Cafe'de yapılan bayramlaşma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen rahatsızlığı sebebiyle katılmadı. Törende konuşma yapan CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, partililerin bayramını kutlarken demokratik açılım konusuna değindi. Bayramların birlik ve beraberlik içinde geçirildiğini ifade eden Akdoğan, "Tek bayrak ve milletin temel alındığı bir demokrasi anlayışına hakimiz. Bazılarımızın en iyi arkadaşı Kürt, bazılarının sınıf arkadaşı ermeni, bazılarımızın evlendiği kız laz yada çerkez. Ancak hepsinin genel ifadesi Türk. Biz hiç bir zaman bölünmek, parçalanmak bilmedik bu üllkede. Bugün demokratik açılım adı altında etnik kökenleri konuşur hale geldik. Bölünmeye yönelik açılımlar Kürt Ermeni ve Alevi vatandaşlarımızı ayırma noktasına getirmiştir. Yakında aynı dili ve milleti paylaşamayabilliriz. Dil kusurlu ise kelimeler ve düşünceler iyi ifade edilemez. Düşlünceler iyi ifade edilmezse görev ve hizmetler iyi yapılamaz. Bu sebeple adet ve kültür bozulur, adalet yolundan sapar. İktidar bize '79 yılda bir dikili ağacınız bile yok' diyor. 79 yılda yapılanları 7 yılda kendileri bile yapmadı. Bugünkü Türkiye'ye baktığımızda vatandaşların durumunda herhangi bir iyileşme söz konusu değil" diye konuştu.

Bayramlaşma törenine katılan CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer ise genel seçimlerle alakalı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İl Başkanı Akdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen ve CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in rahatsızlıkları sebebiyle törene katılmadığını açıkladı.

CHPLİ'LER BAYRAMLAŞMADA BULUŞTU
CHPLİ'LER BAYRAMLAŞMADA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 14:12:03
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 14:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?