3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

CHP'nin önergesi üzerine istifa etti

İznik Belediye Meclisi'nin tek kadın üyesi olan AK Partili Zeliha Peşte, baş örtüsüyle oturumlara katıldığı gerekçesiyle CHP'nin önerge vermesi üzerine istifa etti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısında, CHP'li üyeler, Zeliha Peşte hakkında, "kamusal alanda türbanla oturduğu" gerekçesiyle soru önergesi vermişti. Bunun üzerine Peşte, "Gerekirse meclis üyeliğinden istifa ederim. Ben hukuk fakültesini de bu yüzden bıraktım" demişti.
MHP'li İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, Peşte'nin belediye personeli olmadığını, seçilmiş bir meclis üyesi olduğunu belirterek konuyu İçişleri Bakanlığı'na soracaklarını, gelecek cevaba göre hareket edeceklerini açıklamıştı.
Ancak bu tartışmalar üzerine, bakanlığın görüşü gelmeden Peşte'nin istifası geldi. Peşte'nin beklenmedik istifasının ardından yerine AK Partili yedek üye Ali Ok göreve başladı. İznik Belediye Meclisi'nde MHP'nin 7, AK Parti'nin 5, CHP'nin 3 üyesi bulunuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 18:07:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 81.214.99.xxx Tarih : 10.05.2009 00:41:52

siz değilmiydiniz çarşaflı kadınlara chp rozetleri takarak insanlara doğruyolu bulduğunuzu göstermek isteyen şimdi ne olduda bir kişinin baş örtülü olmasından bu kadar tırstınız.yoksa gizli kapaklı işlerinizin su yüzüne çıkacağındanmı korktunuz.ey chp liler.atatürk üzerinden siyaset yapanlar.siz hiç kılık kıyafet kanunlarına bakıyormusunuz.yoksa işinizemi gelmiyor.bu ülkede özgürlük eşitlik ilkeri vardır.nasılki yarı çıplak bir kişi insanların arasına üniversiteye veya başka yerlere girebilirse başörtülülerde istediği yere girebilir. bazı şeyleri istediğiniz veya işinize geldiği gibi yapmayın artık.bu ülke siz ve sizin gibiler yüzünden bu hallere geldi.