3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çiçek dağıtmaya Başhekim'den azar

Bursa'nın İznik ilçesinde, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü münasebetiyle Devlet Hastanesi'nde görevli hemşirelere çiçek dağıtan iki memurun, Başhekim Serpil Bilgin Akyağcı tarafından önce azarlandığı, sonra da haklarında soruşturma açılacağının söylediği iddia edildi.

Dünya Hemşireler Günü olması münasebetiyle İznik Devlet Hastanesi’nde bulunan hemşireler çiçek dağıtan Sağlık-Sen Üyesi Müdür Yardımcısı Aysel Gürkan Benli ve memur Öznur Akkoyun, Başhekim Serpil Bilgin Akyağcı’nın hışmına uğradı. Akyağcı’nın, çiçek dağıtımı esnasında Benli ve Akkoyun'a bağırarak, “Siz kimden izin aldınız da basını çağırıyorsunuz? Buna hakkınız yok. Hakkında soruşturma açacağım” dediği öğrenildi. Akyağcı’nın tepkisinden sonra çiçek dağıtımı sona erdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık Sen Bursa İl Başkanı Yusuf Bedir, “Bu tür faaliyetler için herhangi bir izin alınmamaktadır. Amaç, hemşire arkadaşlarımızın meselelerini dinlemek ve günlerini kutlamaktır. Başhekimin bu tepkisini sendika olarak kınıyoruz” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?