3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çiftçiler kitaplarla bilinçlenecek

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Denizbank ortaklığıyla çiftçilerin tarım sektöründeki gelişmeleri takip etmeleri için çiftçilere kitap dağıtılıyor.

'Bin köye 100 bin kitap' sloganıyla hayata geçirilen kitap dağıtım kampanyasının Bursa ayağı yapıldı. Tarım İl Müdürü Vekili Mürsel Günay, Denizbank Marmara Bölge Müdürü Cenk Berk, tarım danışmanları ve çok sayıda muhtarın katıldığı törende, Bursa'daki 14 ilçeye bağlı 21 köydeki tarım danışmanı ve muhtara kitap dağıtıldı. Çiftçilerin tarım teknolojisini yakından takip etmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Mürsel Günay, hedefin bütün ülke insanı olduğunu söyledi.

Günay ,"Sanayi sektörünün belirli bir hedef kitlesi vardır. Ama çiftçilerin ana hedefi bütün insanlardır. Üreticiler, teknolojiyi yakından takip etmelidir. Dağıtılan bu kitaplar çiftçilerin son gelişmeleri takip etmesini sağlayacaktır" dedi.
Cenk Berk ise, gayelerinin, çiftçilerin gelişen teknoloje ayak uydurmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından tarım danışmanı ve muhtarlara 100 kitaptan oluşan setler dağıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 14:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?