6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Çifte infaz müebbet istendi

ORMANDAKİ ÇİFTE İNFAZ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Bursa'da alacak-verecek meselesi yüzünden ormanda buluştukları şahıs ile sevgilisini başına tek kurşun sıkarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli ile ona yardım ettiği öne sürülen ağabeyi hakkında çifte ağırlaştırılmış müebbet ve 43 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, 12 Nisan'da merkez Osmangazi ilçesine bağlı Gökçeören köyündeki ormanlık alanda meydana geldi. Koyunlarını otlatan bir çoban, ormanlık alanda Emine Aktaş'ın (27) cesediyle karşılaştı. Bir gün sonra da yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta başına tek kurşun sıkılarak öldürülmüş evli ve 1 çocuk babası Murat Mert'in (36) cesedi bulundu. Başlarına tek kurşun sıkılarak öldürülen Murat Mert ve Emine Aktaş'ın aşk yaşadığı ortaya çıktı. İki sevgilinin kiraladığı otomobil bir alışveriş merkezinin otoparkında bulunurken, aracın anahtarının ise ölen Mert'in cebinden çıkması kafaları karıştırdı. Soruşturmayı derinleştiren jandarma, cinayeti öldürülen Murat Mert'in son telefon konuşmasından yola çıkarak aydınlattı. Mert'in son konuştuğu şüpheli Y.G.'nin olay günü kiralık başka bir otomobille pikniğe gittiği belirlendi. Araç içindeki diğer 4 şüphelinin kimliğini ise çevredeki güvenlik kameralarından tespit eden jandarma, şüphelinin olay yerindeki ayak ve kiralık otomobilin lastik izlerini delil torbasına koydu. Kiralık otomobil içinde öldürülen şahıs ile sevgilisinin kan lekeleri ise ışığın dalga boyunu gösteren cihazlarla bulundu. İlk olarak Murat Mert'in, cinayeti gördüğü için de Emine Aktaş'ın öldürüldüğü ortaya çıktı.

Piyasaya borcu olduğu iddia edilen Murat Mert'in alacak-verecek meselesi yüzünden şüpheli Y.G. tarafından öldürüldüğü üzerinde duran jandarma, eğitimli köpeklerin de katıldığı bir operasyonla gözaltılara başladı. Hırsızlık, dolandırıcılık ve yaralama gibi suçlardan 80 ayrı sabıkası ve 181 ayrı suçtan kaydı bulunan Y.G.'nin evinde yapılan aramalarda çok sayıda hırsızlık malı ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, diğer 4 şüpheliyi de evlerine yaptığı baskınlarla gözaltına aldı. Aralarında Y.G.'nin ağabeyi Y.G.'nin de bulunduğu 4 kişi, cinayete karışmadıklarını, olay günü piknik yaparken Y.G.'nin gelen bir telefonla yanlarından ayrıldığını ve bir süre sonra da geri geldiğini öne sürdü. Olayla alakalı gözaltına alınan şüphelilerden Y.G. (24) ile ona yardım ettiği iddia edilen ağabeyi Y.G. (30) tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı Zeki Bayraktar tarafından titiz bir şekilde yürütülen soruşturma sona erdi. Cumhuriyet Savcısı Bayraktar, şüpheli Y.G. hakkında, "tasarlayarak iki kişiyi öldürmek" suçundan çifte ağırlaştırılmış müebbet, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan ise 3 yıla kadar hapsini istedi. İki kişinin öldürülmesi olayında kardeşine yardım ettiği iddia edilen ağabey Y.G. hakkında ise, 40 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Olaya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi. Ağabey-kardeş önümüzdeki günlerde 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

ORMANDAKİ ÇİFTE İNFAZ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 10:30:03
Güncelleme :23 Temmuz 2010 Cuma 01:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?