3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Çilek üreticisi fiyat bekliyor

Çilek üretiminin en çok olduğu dağ yöresinde üreticiler alıcı firmaların vereceği fiyatı bekliyor. Geçen yıl yüzü gülen üretici bu sene yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla tedirginlik yaşıyor.

Türkiye'nin çilek ihracatında önemli pay sahibi olan dağ yöresinde üreticiler alıcı firmaları bekliyor. Çileğin bölgede 1 haftaya kadar olması beklenirken, alıcı firmaların fiyat açıklamaması üreticiyi endişelendiriyor. Geçen yıl kilo gram fiyatı 1.6 TL'ye kadar çıkması üreticinin yüzünü güldürürken bu yıl yaşanan küresel ekonomik kriz dolayısıyla fiyatlarda belirsizlik olması ve alıcı firmaların bölgeye gelmemesi üreteciyi endişelendiriyor.

Bölgenin en önemli gelir kaynaklarından bir olan çileğe umudunu bağlayan çiftçiler, ürünlerini yaklaşık 10 güne kadar toplamaya hazırlanıyor. Daha önce hasattan 15-20 gün önce alıcı firmaların bölgeye geldiğini ifade eden çiftçiler, "Çilekleri 10 güne kadar toplamaya başlayacağız. Yörenin en önemli geçim kaynağından biri olan çilek, istediğimiz fiyattan alıcı bulmaz ise zor günler yaşayacağız. Umudumuz çilek ve kirazda. Umarız küresel kriz büyük bölümü ihraç edilen çilek fiyatlarını olumsuz etkilemez" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 13:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman kesman IP: 88.226.143.xxx Tarih : 31.05.2009 15:28:53

YAPMIŞ OLDUĞUNUZ HABERDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜRLER BEN KONYA AKŞEHİR ÇAKILLAR KASABASINDAN ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPAN BİR ÇİFTÇİYİM MÜMKÜNSE BİZE ÇİLEK HAKKINDA DAHA ÇOK BİLGİLENDİRİRSENİZ  ÇOK SEVİNİRİZ