5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Çilenin adı 'BUSKİ'

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (BUSKİ) müteahhitlere verdiği işlerde gerçekçi süre sınırlaması uygulamaması, vatandaşların çile çekmesine sebep oluyor. Halk, sorumluların takipçi olmasını istiyor.

Bursa’nın en önemli ana güzergahlarından Ankara istikametine gidiş, Davutdede ve Gökdere Bulvarına girişteki çalışmaların 20 gündür tamamlanamaması sebebiyle sıkıntı yaşıyor.

Özellikle akşam hareketliliğinin başladığı 16.00’dan sonra Ankara yolunda Elmasbahçeler Kültür Merkezinden Gençosman Kavşağı’na kadar trafik adım adım ilerliyor. Birçok akşam Ankara yolundaki yoğunluk, Yalova yolundan şehir merkezine giden dikey trafiğin bile bozulmasına sebep oluyor. Gökdere Bulvarı’na girişte çok yavaş bir şekilde yürütülen çalışmaların 3 günde tamamlanması yerine 20 gündür sürüncemede kalmasının saygısızlık olduğunu söyleyen vatandaşlar, BUSKİ ve büyükşehir yetkilileriyle Trafik Denetleme Şubesi’nin ise yeterli müeyyideleri uygulamamasından şikayetçi oldular.

Diğer taraftan Uluyol ve iki dikey sokağın aynı anda kazılmasına rağmen ekiplerin çok yavaş çalışması bölgedeki esnafın şikayetlerine sebep oluyor. Abdal Caddesi ve doğusundaki caddede aynı anda çalışma başlatan ekiplerin hafta sonu çalışmaması, işçilerin yetersiz olması ve yolun uzun süreli kapalı kalması sıkıntılara yol açıyor. Özellikle dolmuş güzergahı olarak kullanılan Abdal Caddesi’nde 15 gündür çalışma bitirilemedi.

Bu arada Eşrefiler Caddesi’nde aylardır çalışmaları ağır aksak yürüten BUSKİ müteahhitlerinin işi bitirmelerinin ardından, yol bir türlü asfaltlanıp düzeltilemedi. Bölgede yapılan çalışmalardan sonra oluşan kırıkların tamiri, komple asfaltlanacak yerlerin alt yapı çalışmaları da bir türlü neticelenemedi. Havanın güneşli olduğu hafta sonunda, ekipler izinli olduğu için müsait trafik ve havada yol inşaatı gerçekleşmedi. Aylardır Temenyeri, Maksem Bölgesinde çile çeken sürücüler, artık bu duyarsızlığın bitmesini istediler. Bazı ara bölgelerde de yoğun çalışma içinde olan BUSKİ müteahhitlerinin, Yüksek İhtisas Kavşağı’ndaki rekor çalışmayı örnek alarak, geceli gündüzlü çalışma ile vatandaşı en az mağdur edecek bir anlayışa geçmeleri isteniyor.
BUSKİ Yetkilileri ise, uzun zaman ertelenen bazı alt yapı yatırımlarını bir hamle ile bir anda başlattıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızdan biraz sabır ve anlayış istiyoruz. Birçok müteahhide iş veriyoruz. Ancak bölgedeki sıkışıklıklar ve elimizde olmayan sebeplerle gecikmeler yaşanabiliyor. Müteahhit firmaları ikaz ederek hassasiyet sağlayacağız" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 15:00:02
Güncelleme :9 Ocak 2005 Pazar 15:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?