4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çılgın adam tedaviye alındı

Bursa'da açtığı davanın 11 yıldır sonuçlanmamasına tepki olarak adliye önünde üzerine benzin döküp kendini yakmak isteyen adam, psikolojik tedavi için hastaneye kaldırıldı.

İddiaya göre Karacabey ilçesinde 11 yıl önce Ahmet T. isimli polis memuru, kullandığı özel otomobili ile Soner U.'ya (39) çarptı. Kaza sonrası dizinde ve kalçasında kırık oluşan Soner U., 4 yıl boyunca eski sağlığına kavuşmak için uğraşırken, kazaya sebep olduğu iddia edilen polis memuru hakkında da hukuk savaşı başlattı.

Tedavisi sürerken davasına bakan 3 avukata da dosyayı örtbas ettikleri iddiasıyla dava açan Soner U., dün davanın görüldüğü 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gitti. Fakat bu davasının da reddedilmesi üzerine çılgına dönen Soner U., kendini yakmaya kalktı. Adliye girişine döktüğü benzini ateşleyen Soner U., ardından elinde tutuğu çakmakla kendini yakacağını söyledi. Adliye önünde heyecana sebep olan şahıs, arkasından yaklaşan bir polis memuru tarafından yere düşürülerek etkisiz hale getirildi.

Başını yere vurduğu için adliyeye çağrılan sağlık ekiplerine tedavi olmayı reddeden Soner U., daha sonra polis tarafından Devlet Hastanesi psikiyatri servisine sevk edildi. Tedavisi süren Soner U., İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de adalete güvenmediğini ifade ederek hakkını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açarak arayacağını söyledi.

Karacabey'de 11 yıl önce yaşanan kazanın ardından 4 yıl boyunca tedavi gördüğünü ifade eden 1 çocuk babası Soner U., "Neredeyse gitmediğim mahkeme, çalmadığım kapı kalmadı. Sayılarını bile hatırlamayacağım kadar davam oldu. Hem de polise hem de avukatlara davalar açtım. Bu yüzden ailemin psikolojisi bozuldu. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi. Tedavisinin ardından, Soner U. hakkında "müessir fiil" suçundan işlem yapılması bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?