2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Çılgın kaykaycılar nefesleri kesti

Bursa'da düzenlenen yarışmada tehlikeye meydan okuyan kaykaycılar, artistik hareketleriyle ilgi topladı. Doğuştan özürlü "Rüzgar Kemal" lakaplı Kemal Arpalıer şovuyla büyülerken, zor hareketleri ardı ardına sıralayarak birinci olan Orcan Özcan, şampiyonluğunu kaykayını başında kırarak kutladı. 

Bir içecek firması tarafından 2 yabancı 2 yerli kaykaycı ile bir fotoğrafçı ve bir de kameramanın lüks bir ciple şehir şehir dolaşarak organize ettiği yarışma Bursa'da Mihraplı Parkı'nda yapıldı. Yarışmada Bursa'dan 30'a yakın kaykaycı birincilik için kıyasıya yarıştı. Yarışmanın jüri üyeliğini uluslararası üne sahip profesyonel kaykaycılar Almanya'dan Mack McKelton ve İsrail'den Boaz Aquino yaptı. Yarışmalar sırasında hareketler kadar düşmenin de kendilerine zevk verdiğini belirten sporcular, düşmelerine rağmen tehlikeli hareketleri defalarca tekrarladılar. 

2 yaşında geçirdiği çocuk felci sonrası kötürüm kalan ve yürüme problemi olan "Rüzgar Kemal" lakaplı Kemal Arpalıer, kaykayı ile rampa üzerinden metrelerce uzağa uçarak izleyenlerin nefeslerine kesti. Arpalıer, "Hastalık yüzünden engelli oldum. Ama bunu kendime hiç bir zaman dert etmedim. 20. sanat yılındayım. Benim durumum herkese örnek olsun istiyorum" dedi. 

Yaptığı hareketlerle ağabeylerine taş çıkaran 13 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Batu Ona ise bir gün Türkiye'deki en iyi kaykaycı olmak istediğini söyledi.

ŞAMPİYON OLDU KAYKAYI BAŞINDA PARÇALADI 

Yarışmayı Orcan Özcan kazanırken, Ahmet Bozkuş ikinci ve Anıl Özcan üçüncü oldu. Orcan Özcan ve Ahmet Bozkuş 27 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek olan finalde yarışmaya hak kazandılar. Orcan Özcan, yarışma sonunda birinci olduğu kaykayın üzerinde zıplayıp kaykayı kask takılı başında parçaladı. 

Yarışmanın spor ve organizasyon koordinatörü Ertuğ Tutal Bursa'dan sonra İzmir, Antalya ve Ankara'da yarışmaların devam edeceğini belirterek, "Her şehirde önce yerel kaykaycılarla buluşacak olan ekip, o şehrin en iyi kaykaycısını bulmak üzere mini bir yarışma yapacak. Bu dört şehrin ardından 27 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek olan final ile Türkiye'nin en yetenekli kaykaycıları belirlenecek diye konuştu. 

Yarışmanın İsrailli juri üyesi Boaz Aquino, "Herkes kendi sporunu bulur. Bazıları futbol, bazıları basket sever. Benim de bulduğum kaykay. Türkiye çok büyük bir ülke, çok büyük şehirler ve farklı mimarilere sahip. Buraların hepsinde kaykay yapacak yerler mevcut" dedi. 

Türkiye'de kaykay sporunun her geçen gün geliştiğini belirterek, Türk kaykaycılara öğütler veren Aquino, "Eğer kaymaya yeni başladıysan, düşmek seni uyandırır. Bu da iyi bir şeydir. İşin sonunda gerçekten öğrendiğin zaman düşmeye çok yakın kalmışken bile düşmeyerek hareketi tamamlamak insana ayrı bir mutluluk verir" diye konuştu.
Alman jüri üyesi Mack McKelton ise "Şu anda Türkiye'de kaykay seviyesi hızla yükseliyor. Bu şekilde etkinlikler yapıldıkça inanıyorum ki çok daha hızlı yükselecek dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 14:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?