4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Çin malı oyuncaklar toplatıldı

Çin'den ithal edilen ve kanserojen madde içeren oyuncaklar piyasadan toplatıldı.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması talebiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesi üzerine harekete geçen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, büyük çoğunluğunun Çin'den geldiği belirtilen ve kanserojen maddeler ihtiva eden oyuncakların piyasadan toplatılarak firmalara para cezası verildiğini açıkladı.

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı tarafından bakanlığa gönderilen yazıda, asgari güvenlik şartlarını sağlamadığı tespit edilen oyuncak araba, su tabancaları ve oyun hamurlarının piyasadan toplatıldığı belirtildi. Söz konusu oyuncakların yerli üretim olan 1 tanesi hariç Çin menşe'li olduğuna dikkat çekildi.

Milletvekili Kemal Demirel, kanserojen oyuncaklara çözüm olarak yerli üretimin teşvik edilmesi ve bu konuda toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. İthal oyuncaklar için her yıl yüz milyonlarca dolar paranın yurtdışına çıktığına dikkat çeken Demirel, yerli üretimin hem çocukların sağlığı, hem de Türk ekonomisinin canlanması açısında yararlı olacağını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 22:32:55
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 22:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?